Het feest van Intents Festival in Oisterwijk ging verder in de sporthal, nadat de camping eerder werd ontruimd.
Volledig scherm
Het feest van Intents Festival in Oisterwijk ging verder in de sporthal, nadat de camping eerder werd ontruimd. © Toby de Kort

Geschil over schade tennishal na noodopvang bij festival Intents in Oisterwijk

OISTERWIJK - De eigenaren van SportArena proberen de schade te verhalen die is ontstaan tijdens het noodweer bij dancefestival Intents in Oisterwijk.

Burgemeester Hans Janssen vaardigde in juni 2015 een noodvoorziening uit vanwege dreigend noodweer waardoor de campinggasten moesten evacueren. Zij zijn opgevangen in de tennishal van SportArena waarbij de vloer onherstelbaar is beschadigd. Sindsdien kan er niet meer worden getennist in de hal.

Organisator De Kloontjes van Intents verschuilt zich achter de noodverordening en stelt dat de gemeente erop stond dat de bezoekers naar de tennishal gingen.

De partijen troffen elkaar deze week voor de rechtbank. De uitspraak is op 14 maart.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.