Quispel
Volledig scherm
Quispel

'Gèsselig' team van de Veerkes wint opnieuw Quispel in Moergestel

MOERGESTEL - Voor het tweede jaar op rij heeft MQV De Gèsseligheid de Moergestelse dorpsquiz Quispel gewonnen.

Het team met Dion Tekath als captain en café De Veerkes als thuisbasis liet met een ruime voorsprong Wittenie achter zich. Ook die nummer twee was een herhaling van vorig jaar.

De uitslag werd zaterdagavond bekend gemaakt in een volgepakt Draaiboompje. Aan de vierde editie van Quispel deden vorige week vrijdag 50 teams mee, 4 minder dan vorig jaar. De vragen en opdrachten waren velerlei. Ze hadden niet alleen betrekking op Moergestel.

Een van de opdrachten was het aantal reizigers tellen dat 's avonds laat uit de bus stapte. Toen de chauffeur een grote menigte bij zijn halte op zag doemen, besloot hij door te rijden. De enige uit de massa die echt op de bus wilde stappen, werd toen maar door een van de kwissers met de auto naar haar reisdoel gebracht

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.