De Roozendries.
Volledig scherm
De Roozendries. © Alex van Lanen/BD

Groen licht voor bouw huizen Roozendries in Moergestel

MOERGESTEL - De bouw van negen woningen aan de Roozendries in Moergestel kan rekenen op instemming van burgemeester en wethouders van Oisterwijk.

Daarmee wijkt het college af van het advies van de welstandscommissie. Die had voorgesteld de woningen op enkele punten aan te passen.

Roozendries, de plek van de voormalig gelijknamige ouderensoos, ligt aan de Prinses Margrietstraat en is een inbreidingslocatie. Door stedenbouwkundig bureau Urban Jazz zijn meerdere plannen voor dat gebied uitgewerkt. Aannemers Combinatie Moergestel gaat de woningen nu bouwen. De vergunning is in mei aangevraagd.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.