Het ingepakte raadhuis in Oisterwijk.
Volledig scherm
Het ingepakte raadhuis in Oisterwijk. © Stichting Oisterwijk 800 SPOT

Inpakken raadhuis Oisterwijk een week later klaar

OISTERWIJK - Het inpakken van het oude raadhuis in Oisterwijk met de Brabantse vlag begint pas op 23 juli. Het was de bedoeling dat het resultaat die dag zou worden onthuld, maar het is niet mogelijk om al voor die datum met het inpakwerk te beginnen.

Dat komt omdat er in de week voorafgaande aan het evenement nog huwelijken in het raadhuis zijn. De vergunning van de gemeente voor het evenement is van 23 juli tot en met 15 augustus.

Het Festival van de Brabantse Cultuur met onder meer de grootste Brabantse koffietafel begint wel al op 23 juli. Het inpakken van het raadhuis gebeurt door vrijwilligers en duurt een week. De organisator is Oisterwijk 800 SPOT.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.