Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © stock.xchng

Kermis Oisterwijk neemt maatregelen wegens hitte; pony's komen niet

OISTERWIJK – Vanwege de hitte van dinsdag en woensdag komen de pony’s deze twee dagen niet naar de kermis in Oisterwijk.

Verder meldt de gemeente ook nog dat er EHBO’ers op de kermis staan en dat er watertappunten zijn.

Hitteplan
​Het Nationaal Hitteplan is dinsdag van kracht voor de provincies Brabant, Gelderland, Limburg en Overijssel. ,,Dit betekent dat het nodig is om maatregelen te nemen om gezondheidsproblemen bij kwetsbare groepen te beperken", aldus het RIVM. Volgens het instituut is het verder nodig alert te zijn op zonverbranding van de huid, omdat met waarden boven of rond 7 of 8 de zonkracht erg hoog is de komende dagen.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.