Volledig scherm
© Thinkstock

Kinderen ontdekken de natuur moet OERR in Oisterwijk

OISTERWIJK - Bij het bezoekerscentrum in Oisterwijk komt de natuurlijke speelplek OERR. Dat is een gebied waar kinderen, ook kinderen met een handicap, op een speelse manier de natuur kunnen ontdekken.

Het project is mogelijk dankzij een bijdrage van 1,9 miljoen van de Postcode Loterij. OERR is onderdeel van het landelijke project Natuur voor iedereen, een samenwerking van maatschappelijke organisaties als Natuurmonumenten, Revalidatiefonds en Fonds verstandelijk gehandicapten.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.