Publiek van de dienst in Oisterwijk
Volledig scherm
Publiek van de dienst in Oisterwijk © Piet Jacobs

Laatste oecumenische dienst in Natuurtheater Oisterwijk met Levenskerk

OISTERWIJK – Ondanks het frisse weer en de regenvlagen kwamen zo’n 175 gelovigen pinksterzondag in het Oisterwijkse Natuurtheater bijeen voor een oecumenische pinksterdienst.

Voorgangers waren dominee in opleiding Mattijs Jonker, namens de protestantse gemeente Oisterwijk en omstreken en Herman van den Broek namens de Levenskerk. Zanggroep Melos onder leiding van Peter van Raak en pianist Ids van den Meijdenberg luisterden de dienst op.

De oecumenische pinksterdiensten in het Natuurtheater zijn een jarenlange traditie. Of die in stand blijft, is de vraag. De protestantse kerk is steeds de aanjager geweest en die wist zich vanuit de katholieke gemeenschap alleen verzekerd van de medewerking van de Levenskerk. Omdat die per 1 januari 2017 de deuren sluit, is het afwachten of de nieuwe fusieparochie St.- Jozef de oecumenische pinkstervlam brandend wil houden.

Bij de Pinksterdienst in het Oisterwijkse Natuurtheater gingen de paraplu's regelmatig omhoog
Volledig scherm
Bij de Pinksterdienst in het Oisterwijkse Natuurtheater gingen de paraplu's regelmatig omhoog © Piet Jacobs
  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.