De leerlingen kregen les van de Quincy Club Lecture.
Volledig scherm
De leerlingen kregen les van de Quincy Club Lecture. © Jessica Kohler

Leerlingen Durendael Oisterwijk kiezen massaal voor Hillary Clinton

OISTERWIJK - Eindexamenkandidaten havo en vwo van het tweetalig onderwijs op 2College Durendael bogen zich dinsdag over de verkiezingen in Amerika. Ze volgden een lezing over de Amerikaanse presidentsverkiezingen en mochten daarna zelf stemmen.

Tijdens de verkiezingen op school werden 150 stemmen uitgebracht. In totaal 106 leerlingen kozen voor Hillary Clinton, zeventien voor Donald Trump. De kandidaten Gary Johnson en Jill Stein kregen ieder negen stemmen. Nog eens negen stemmen waren ongeldig

Voorafgaand aan de verkiezingen luisterden de leerlingen naar de Quincy Club Lecture - in het Engels verzorgd door het John Adams Instituut. De school vindt het belangrijk dat leerlingen zich verdiepen in het Amerikaanse systeem en de verschillen ontdekken met het kiessysteem in Nederland.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.