Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuw zwembad Oisterwijk moet er in 2018 liggen

OISTERWIJK - De bouw van het nieuwe zwembad op sportpark d’n Donk in Oisterwijk moet begin 2018 starten. Dat staat in een raadinformatiebrief van de gemeente.

Voor het einde van dat jaar moeten het zwembad en de nieuwe sporthal klaar zijn. Voor die tijd gaat de gemeente nog in gesprek met bewoners van d’n Donk en gebruikers van het huidige zwembad De Leye. Zij mogen meepraten over het stedenbouwkundig plan en het programma van eisen van het nieuwe bad. Dat wordt in elk geval 25 bij 12,5 meter lang. Het is geschikt voor alle huidige gebruikers, behalve de duikers.

Waar het zwembad precies komt te staan is nog de vraag. Er is genoeg ruimte op d’n Donk. In een nieuw plan moet ook de huidige parkeerproblematiek worden aangepakt en een nieuwe locatie voor de Scouting worden aangewezen.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.