Oisterwijkers hielden disdag een stil protest tegen uitzetting van de 15-jarige vluchteling.
Volledig scherm
Oisterwijkers hielden disdag een stil protest tegen uitzetting van de 15-jarige vluchteling. © Thom Schelstraete

Oisterwijkers houden stil protest tegen uitzetting 15-jarige vluchteling

OISTERWIJK - Boos, verdrietig en verward. Zo voelt niet alleen de 15-jarige Nour Dago zich, maar ook tien demonstranten die hem goed kennen. Dinsdagochtend houden ze een stil protest tegenover het azc-gebouw in Oisterwijk.

Nour kwam afgelopen december met een van zijn ooms naar Tilburg. Ze verbleven op de opvanglocatie aan de Cobbenhagenlaan.

Procedure
​De jonge vluchteling uit Syrië rende toen weg en werd later opgevangen in het azc van Oisterwijk. Dinsdagochtend moeten zijn vrienden van de Hall of Fame en de stadscamping alsnog afscheid nemen. De 15-jarige Dago wordt naar het Duitse Aachen gebracht, daar is een andere oom met een asielprocedure bezig.

'Skaterboy' Nour krijgt een gloednieuw skateboard van zijn vrienden mee, maar die zou hij veel liever inruilen voor een definitief verblijf in Tilburg.

Lees meer nieuws over de opvang en huisvesting van vluchtelingen op bd.nl/vluchtelingen.

In Oisterwijk wordt er een demonstratie gehouden tegen de uitzetting van Nour.
Volledig scherm
In Oisterwijk wordt er een demonstratie gehouden tegen de uitzetting van Nour. © Thom Schelstraete
  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.