Volledig scherm
© Piet Jacobs

Oisterwijkse dorpspomp ontmanteld

OISTERWIJK – In het herinrichtingsplan voor de Kop van De Lind in Oisterwijk is volgens het gemeentebestuur geen plaats voor de dorpspomp. Een beslissing waarover overigens verdeeldheid bestaat in de Oisterwijkse gemeenschap.

Maandag 28 november deed aannemersbedrijf Wolfs er één dag over om de pomp te demonteren. De onderdelen van de pomp worden voorlopig opgeslagen op de gemeentewerf aan de Veldweg. Volgens een woordvoerster van de gemeente is het de bedoeling om die onderdelen opnieuw te gebruiken om er een verkleinde pomp van te bouwen. Een burgerinitiatief heeft zich bij de gemeente gemeld om mee na te denken over een geschikte plaats voor de dorpspomp 2.0. Een van de locaties die in beeld is, is het plantsoen bij de ventweg aan de Burgemeester Verwielstraat.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.