Volledig scherm
© Wikipedia

Oisterwijkse Lidl keert terug naar Gemullehoekenweg

OISTERWIJK - De Oisterwijkse Lidl keert definitief terug naar de oorspronkelijke vestiging aan de Gemullehoekenweg. Dat staat in een brief die de keten heeft verspreid onder omwonenden van de winkel.

Lidl schrijft verder dat de locatie in het centrum van het dorp waarschijnlijk twee of drie jaar gebruikt gaat worden. Daarna hoopt de keten de nieuwe vestiging naast het KVL-terrein klaar te hebben, bij de Boerenbond. De grote verbouwing, de reden waarom Lidl überhaupt verhuisde, gaat er niet komen. Na een aantal kleine werkzaamheden in de komende weken moet de winkel er weer een paar jaar tegenaan kunnen.

Lidl moet wel vertrekken uit het Insaid-pand aan de Heusdensebaan, waar het nu ruim een jaar zit. Als de winkel er na 16 juni nog is gevestigd, krijgt het namelijk te maken met een dwangsom van de gemeente van 45.000 euro per week.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.