Volledig scherm
© De Kort Media

Oplichter Moergestel vrijdag voorgeleid, echtgenote op vrije voeten

MOERGESTEL - De 43-jarige man uit Moergestel die dinsdag werd aangehouden in verband met een grootschalige oplichtingszaak wordt vrijdag voorgeleid aan de officier van justitie. Zijn 43-jarige echtgenote komt donderdagmiddag op vrije voeten, maar blijft wel verdacht.

Het echtpaar wordt verdacht van oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte. Er zouden honderdduizenden of wellicht miljoenen euro's mee zijn gemoeid. Tegen de man liep nog een strafzaak voor vergelijkbare vergrijpen. Het is echter nog niet duidelijk of de nieuwe strafbare feiten bij de oude zaak worden gevoegd.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.