Volledig scherm
© Thinkstock

Paddenstoelentocht in Oisterwijk

OISTERWIJK - Speciaal voor kinderen is er een paddenstoelentocht in Oisterwijk op zondag 23 oktober. Om 10.30 uur start de tocht bij het bezoekerscentrum Oisterwijk aan de Van Tienhovenlaan 4 in Oisterwijk.

Tijdens deze kindertocht op 23 oktober staat beleving en verwondering centraal. De boswachter vertelt hen alles over de paddenstoelen in de bossen. Deze activiteit is speciaal voor kinderen vanaf acht jaar, zonder hun ouders.

De tocht duurt tot 12.00 uur. Leden van Natuurmonumenten en OERRR betalen 4,00 euro voor deze activiteit, voor niet-leden kost de activiteit 7,00 euro. Aanmelden kan via de site van de organisatie.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.