De dieven hebben de planken losgeschroefd en meegenomen.
Volledig scherm
De dieven hebben de planken losgeschroefd en meegenomen. © Boswachter Luc Roosen

Planken nieuwe botensteiger bij Kolkven in Oisterwijk gestolen

OISTERWIJK - ‘Planken van nieuwe bootsteiger gestolen!! Moet toch niet gekker worden.’ Zo twittert boswachter Luc Roosen van Natuurmonumenten zijn verbazing en ergernis over de diefstal bij het Kolkven in de Oisterwijkse bossen.

Omdat de botensteiger in erg slechte staat verkeerde en gevaarlijk was, is hij pas geleden helemaal vernieuwd. „Zo'n vijftig nieuwe hardhouten planken zijn gewoon losgeschroefd en meegenomen”, vertelt Roosen. Hij schat de schade en herstelkosten op ongeveer 1.000 euro.

Toezicht
Om herhaling te voorkomen, zullen de planken nu zodanig bevestigd worden dat ze niet meer eenvoudig los te schroeven zijn. „En we zullen komende tijd wat vaker toezicht houden bij de steiger voor het geval de dief nog een keer terugkomt.”

De botensteiger wordt gebruikt door Hengelsportvereniging De Sportvissers, aan wie Natuurmonumenten het bekende ven heeft verpacht. Het houten loopbruggetje hoort bij de aanlegplaats van de roeibootjes die de vissers gebruiken om het ven op te gaan.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.