Volledig scherm
© Thinkstock

Quispel in Moergestel

MOERGESTEL - Een groep van elf Moergestelnaren houdt vrijdag 7 oktober de vierde editie van Quispel in Den Boogaard in Moergestel.

De 51 deelnemende teams moeten die dag aanwezig zijn in Den Boogaard om hun Quispelboek van 103 pagina’s af te halen. Na vier uur zoeken, studeren, denken, puzzelen, gokken en informatie inwinnen moeten om 23.00 uur de boeken met meer dan vijfhonderd vragen en subvragen zo goed mogelijk ingevuld, worden ingeleverd. Het winnende team ontvangt een wisseltrofee.

De bekendmaking van het winnende team is zaterdag 15 oktober om 20.00 uur bij Partyboerderij ’t Draaiboompje, Hild 1 in Moergestel. De toegang is gratis.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.