De gemeente Oisterwijk mag toch twee van de vier langs de A58 geplande windmolens bouwen.
Volledig scherm
De gemeente Oisterwijk mag toch twee van de vier langs de A58 geplande windmolens bouwen.

RvS: fiat voor windmolens langs A58

DEN HAAG/OIRSCHOT - De gemeente Oisterwijk mag toch twee van de vier langs de A58 geplande windmolens bouwen, heeft de Raad van State in een uitspraak bepaald.

De Raad veegde woensdag alle bezwaren tegen het Oirschotse bestemmingsplan 'Windpark Kattenberg-Reedijk van tafel. Met dat plan kan windparkontwikkelaar RWE Innogy Windpower Netherlands BV twee windmolens langs de A58 bouwen.

De dichtstbijzijnde windturbine komt op rond de 500 meter van de woning van de familie Roefs te staan. De familie vreest schaduwhinder en geluidoverlast van de wieken. Volgens de Raad is al in de MER uitgebreid onderzoek naar de overlast van de windturbines gedaan. En die overlast valt binnen aanvaardbare perken.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.