Een zijaanzicht van het nieuwste ontwerp.
Volledig scherm
Een zijaanzicht van het nieuwste ontwerp. © The Cloud Collective

Scouting Oisterwijk begint 2016 in onzekerheid over nieuwe locatie

OISTERWIJK - Hoofdpijn krijgen ze er inmiddels van bij Scouting Oisterwijk. De plannen voor een nieuw gebouw liggen klaar en passen binnen het budget van 3 ton, maar voorlopig mag er niet gebouwd worden.

Door de komst van een nieuw zwembad plus sporthal naar D'n Donk moeten de scouts ook in 2016 afwachten. En dat blijft waarschijnlijk zo totdat het nieuwe zwembad er staat, vreest het bestuur. De gemeente wil namelijk dat het veel grotere bad een plek heeft, voordat de scouts gaan bouwen.

Eerder was sprake van de verhuizing van Scouting naar de WSD-locatie, een leegstaande sociale werkplaats op D’n Donk. Die plek is volgens de gemeente veel te klein voor het zwembad, maar mogelijk wordt het terrein gebruikt voor parkeerplaatsen. Daarom mag de scouting er alsnog niet gaan bouwen.De gemeente kan nog niet zeggen wanneer ze Scouting Oisterwijk duidelijkheid denkt te kunnen geven.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.