EKWC is gevestigd op het KVL-terrein in Oisterwijk.
Volledig scherm
EKWC is gevestigd op het KVL-terrein in Oisterwijk. © Bram van der Linden/BD

Steun uit Tweede Kamer voor EKWC in Oisterwijk

OISTERWIJK - Het lijkt erop dat het Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC) in Oisterwijk toch kan rekenen op een rijkssubsidie van 300.000 euro. Tweede Kamerleden Madeleine van Toorenburg (CDA) en Jacques Monasch (PvdA) hebben samen een motie ingediend waarin ze minister Bussemaker vragen het advies van de Raad voor Cultuur te volgen.

Die motie komt dinsdagmidddag op tafel in de Tweede Kamer tijdens een plenair debat. Volgens Ranti Tjan, directeur van het EKWC, is er waarschijnlijk een meerderheid in de Kamer voor de motie.

Bussemaker (PvdA) liet onlangs weten het advies van de Raad voor Cultuur niet te willen overnemen. Het EKWC is een postacademische instelling en die moeten in een stad gevestigd zijn. De twee Kamerleden willen dat de minister toch het advies van de Raad overneemt.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.