Volledig scherm
© Thinkstock

The Scrooge Experience in Oisterwijk

OISTERWIJK –The Scrooge Experience wordt van maandag 26 tot en met vrijdag 30 december gespeeld door studenten van de Koningstheateracademie bij Tiliander in Oisterwijk.

De voorstelling is een samenwerking tussen Tiliander en de Koningstheateracademie. Het is gebaseerd op Scrooge: het beroemde verhaal van Charles Dickens waarin de nare, gierige Ebenezer Scrooge aan de hand van geesten uit het verleden, heden en toekomst in één nacht tot inkeer komt.

The Scrooge Experience lijkt een beetje op het echte Scrooge-verhaal, maar bij The Scrooge Experience kijkt het publiek niet naar de voorstelling, maar gaat het dit beroemde verhaal zelf beleven. De experience is een theatrale tocht vol allerlei ontmoetingen.

De entreeprijs voor volwassenen bedraagt 16,50 euro. Kinderen tot en met vijf jaar mogen gratis mee, kinderen van zes tot en met twaalf jaar betalen 7,50 euro en kinderen van dertien tot en met zeventien jaar moeten 12,50 euro betalen voor een kaartje. Reserveren is mogelijk via de website van Tiliander.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.