Danée Bolijn, Minou Manders, Kiki Puts en Milou van Amelsvoort.
Volledig scherm
Danée Bolijn, Minou Manders, Kiki Puts en Milou van Amelsvoort. © Vincent Coolen

Twee jonge judoka's Team Coolen uit Oisterwijk Nederlands kampioen

OISTERWIJK - Judoka's Danée Bolijn en Milou van Amelsvoort van Team Coolen uit Oisterwijk zijn met hun districtsteam Team Zuid Nederland 1 Nederlands kampioen geworden tijdens de kampioenschappen onder 15 jaar in Nijmegen. In de finale werd Dijkman Sport uit Groningen verslagen met 4-3.

Kiki Puts en Minou Manders, twee andere jonge judoka's van Team Coolen, kwamen uit in Team Zuid Nederland 2. Dat team wist geen podiumplaats te behalen. Ieder team betond uit zeven deelnemers in verschillende gewichtsklassen.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.