Mensen konden op de foto met een uil op hun hand in Oisterwijk.
Volledig scherm
Mensen konden op de foto met een uil op hun hand in Oisterwijk. © De Uilenwerkgroep Oisterwijk

Uilenwerkgroep: stop met uilen op jaarmarkt

OISTERWIJK - De uilenwerkgroep Oisterwijk maakt zich zorgen over de toename van uilen op jaarmarkten. Vorige week op de braderie in Oisterwijk stond een kraam met uilen aan een touwtje.

Bezoekers mochten tegen betaling met een uil op de foto. Dit is niet goed voor de vogels, vindt de uilenwerkgroep. Bovendien worden nesten van wilde uilen geroofd voor de illegale markt, zo constateren de vrijwilligers.

De Vogelbescherming Nederland laat zich in eenzelfde bewoording uit.

Zaterdag is in Oisterwijk een actie waarbij vrijwilligers samen met kinderen uilen uit een vogelasiel de vrijheid geven.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.