Nieuwenhuis en Anne-Sophie Spaargaren (roze sjaal).
Volledig scherm
Nieuwenhuis en Anne-Sophie Spaargaren (roze sjaal). © Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

VOS Oisterwijk speelt 8 keer West Side Story

OISTERWIJK - Het begint nou toch wel echt spannend te worden, vindt Danny Nieuwenhuis (24). Eerst stond dat imposante decor al in het Oisterwijkse natuurtheater, toen werden de steigers weggewerkt achter gordijntjes en nu zit zelfs de generale repetitie er al op.

Vanaf de première van vrijdagavond speelt de geboren Oisterwijker 8 keer de hoofdrol van Tony in West Side Story, het nieuwe stuk van de Vereniging van Oisterwijkse Spelers. Het verhaal is met name bekend van de filmbewerking uit 1961. Bij de VOS geven ze er een heel eigen draai aan. "Niet per se modern, maar wel met een veel beter tempo”, zegt Nieuwenhuis. "Het wordt lekker om naar te kijken. Met een lach en een traan.”

Vluchtelingencrisis
Het stuk is gekozen vanwege de bekende naam, maar ook omdat het achterliggende thema goed aansluit op de actualiteit. Iets dat niet alle hoofdrolspelers direct opviel. "Het gaat over mensen die naar een vreemd land komen. En in de loop van het verhaal blijkt ook dat liefde niet altijd tussen iedereen mogelijk is”, zegt Anne-Sophie Spaargaren, die hoofdrol Maria speelt. "Dat doet natuurlijk erg denken aan de vluchtelingencrisis. Het vraagt veel van je als acteur. Er zitten heftige scènes in.”

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.