Windpark Kattenberg aan de A58.
Volledig scherm
Windpark Kattenberg aan de A58. © Essent

Windmolenpark Kattenberg langs A58 klaar voor de start

TILBURG - Ze zijn sinds deze week helemaal klaar en aangesloten op het electriciteitsnet: de vier 90 meter hoge windmolens langs de A58 tussen Tilburg en Eindhoven. Zo gauw ze gaan draaien gaat een deel van de stroomopbrengst naar de aanliggende gemeenten Oisterwijk en Oirschot.

De bouw van het windpark Kattenberg aan de A58 ging in september 2015 van start met de aanleg van wegen, funderingen en bekabeling. De bouw van de turbines volgde in april 2016.
De vier windturbines hebben gezamenlijk een vermogen van 10 megawatt, waarmee in totaal 8500 Nederlandse huishoudens kunnen worden voorzien van groene stroom. Waarvan dus een deel van de gezinnen in Oisterwijk en Oirschot.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.