In Oirschot en Oisterwijk komen in totaal vier windmolens.
Volledig scherm
In Oirschot en Oisterwijk komen in totaal vier windmolens. © Archief PVE

Windmolens in Oisterwijk en Oirschot

OISTERWIJK/OIRSCHOT - Er is een omgevingsvergunning gegeven voor het plaatsen van vier windturbines, twee op Oisterwijks grondgebied, twee op Oirschots grondgebied.

In het gebied tussen de Kattenberg en de Reedijk, naast de snelweg A58, moeten de windmolens komen. De vergunning is aangevraagd door Aktivabedrijf Wind Nederland BV. De gemeente Oisterwijk is in dit proces voor het plaatsen van alle vier windmolens de kartrekker voor wat betreft de gemeentelijke zaken. De gemeente Oirschot heeft een adviserende rol.

  1. Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerfafvalambassadeur

    Frans Kapteijns Nederlands eerste zwerf­af­val­am­bas­sa­deur

    OISTERWIJK - Oisterwijk heeft een landelijke primeur: de allereerste lokale zwerfafvalambassadeur. Burgemeester Hans Janssen installeerde de bekende Oisterwijker Frans Kapteijns, gepensioneerd boswachter, tijdens de nationale opschoondag (25 maart) in die vrijwilligersfunctie. Dat deed hij door hem een oorkonde te overhandigen die vermeldt wat er van hem verwacht wordt: ,,Het gedachtegoed voor een schone leefomgeving verspreiden en de schadelijke gevolgen van zwerfafval bij een breed publiek onder de aandacht brengen."

Tilburg e.o.