article
1.6328560
Za 27 aug. Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer... Ellen Elemans (56).
De stad van... Ellen Elemans
Za 27 aug. Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer... Ellen Elemans (56).
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht-den-bosch/de-stad-van-ellen-elemans-1.6328560
2016-09-03T09:00:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6328599.1472737216!image/image-6328599.JPG
s-Hertogenbosch,Den Bosch,Stadsgezicht Den Bosch
Stadsgezicht Den Bosch
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht Den Bosch / De stad van... Ellen Elemans

De stad van... Ellen Elemans

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Ellen Elemans
   Fotograaf
  Za 27 aug. Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer... Ellen Elemans (56).
  Op onze trouwdag voeren we door de Binnendieze en werden daar de trouwfoto’s gemaakt

  Door Emma Peters

  Ellen Elemans (56) woonde in verschillende plaatsen boven de rivieren. Ruim 30 jaar geleden kwam ze voor de liefde in Den Bosch wonen. „Ik ga hier nooit meer weg, wat een heerlijke stad om in te wonen.” Naast haar werk bij het Innovatiehuis in Den Bosch is Elemans interim voorzitter bij kunsten festival ArtiBosch, dat zaterdag en zondag plaatsvindt. Zij selecteert de kunstenaars die mogen exposeren en begeleidt de vrijwilligers. „Jonge filmmakers van SOLOS laten zaterdag hun werk zien in de Verkadefabriek, er is muziek- theater voor het hele gezin en er is een kunstmarkt op de Parade.”

  Mooiste herinnering
  „Toen ik trouwde, woonde ik nog maar twee jaar in Den Bosch. De Binnendieze was nog niet gerestaureerd. Het had iets rauws. Het was geen culturele hotspot, er waren nog niet eens rondvaarten. Op onze trouwdag voeren we door de Binnendieze en werden daar de trouwfoto’s gemaakt. Dat we er überhaupt mochten varen, vond ik erg bijzonder.”

  Wat anders mag
  „Het subsidiebeleid van de gemeente Den Bosch. Voor kleine, gratis festivals als ArtiBosch is het moeilijk om subsidie te krijgen. Ik vind dat de gemeente juist kleine initiatieven moet ondersteunen.”

  Mooiste plek
  „Het Bossche Broek. Een natuurgebied dat zó dicht bij de stad ligt, heb ik altijd zo geweldig gevonden aan Den Bosch. Fotograferen is mijn hobby. Ik probeer reeën te spotten en ze te fotograferen, met de Sint-Jan op de achtergrond.”

  Bossche dag
  „Voor de Opera blijf ik altijd thuis. Onze zomervakantie plannen we er omheen. Ik vind het heerlijk om met een wijntje knus tussen de Bosschenaren te zitten en een praatje te maken. De Parade is dan even de huiskamer van Den Bosch.”

  Den Bosch in één zin
  „Een levendige stad met veel betrokken bewoners.”