article
1.6429538
Vr 23 sep. Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer... Kimberly Mandemaker (28).
De stad van... Kimberly Mandemaker
Vr 23 sep. Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer... Kimberly Mandemaker (28).
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht-den-bosch/de-stad-van-kimberly-mandemaker-1.6429538
2016-09-23T05:00:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6429548.1474557225!image/image-6429548.JPG
s-Hertogenbosch,Den Bosch,Stadsgezicht Den Bosch
Stadsgezicht Den Bosch
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht Den Bosch / De stad van... Kimberly Mandemaker

De stad van... Kimberly Mandemaker

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Kimberley Mandemaker
   Fotograaf
  Vr 23 sep. Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer... Kimberly Mandemaker (28).
  Als mijn Bossche opa hier naartoe komt, zegt hij altijd: ’T is net alsof ik naar ’t buitenland ga!

  Door Emma Peters

  Acht jaar geleden begon Kimberly Mandemaker als fractieassistente bij Bosch Belang. Nu zit ze sinds zes jaar in de gemeenteraad, waarbij ze zich vooral focust op zorg en jongeren. Ook doet ze een zorgopleiding aan het Koning Willem I College en werkt ze in Zaltbommel met dementerende ouderen. Mandemaker woonde haar hele leven in Den Bosch, maar sinds één jaar in Rosmalen. „Dat hoort voor mij ook gewoon bij Den Bosch. Maar als mijn Bossche opa hier naartoe komt, zegt hij altijd: ’T is net alsof ik naar ’t buitenland ga!’”

  Jeugdherinnering
  „Mijn overgrootoma woonde in de wijk Bartjes. We gingen vaak naar de speeltuin bij het Esso-tankstation. De sfeer in die buurt was geweldig. Iedereen zat gezellig met plastic stoeltjes in de voortuin en de buurvrouw kwam ons vaak een kom soep brengen.”

  Wat Den Bosch anders maakt
  „Den Bosch is een mooie combinatie van oud en nieuw. Zoals het Jeroen Bosch Art Center. Vroeger een kerk, nu een museum. Den Bosch is een historische stad met de faciliteiten van nu.”

  Op de schop
  „De huisjes aan de Havendijk die helemaal onder de graffiti zitten. Zonde, want onze stad is zo mooi.”

  Tot rust komen
  „Met mijn man wandel ik vaak vanaf de Zuiderplas via het Bossche broek naar de stad. Dan drinken we iets bij de Palm of de Keulse Kar en dan wandelen we weer terug. Daar kan ik echt van genieten.

  Mooiste plek
  „Het Jeroen Bosch Art Center. Mijn opa werd er gedoopt, wij trouwden hier. Bovenaan is er een prachtig uitzicht. Daarnaast heb ik veel met Jeroen Bosch. Het idee dat hij ook een Bosschenaar was, vind ik bijzonder. Thuis hebben we ook een Bosch-puzzel aan de muur hangen.”

  Den Bosch in één zin
  „Een bruisende stad.”