article
1.6676091
Vr 18 nov. Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer... Lotte Landsheer (52).
De stad van... Lotte Landsheer
Vr 18 nov. Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer... Lotte Landsheer (52).
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht-den-bosch/de-stad-van-lotte-landsheer-1.6676091
2016-11-24T16:06:35+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6676512.1480003515!image/image-6676512.JPG
s-Hertogenbosch,Den Bosch,Stadsgezicht Den Bosch
Stadsgezicht Den Bosch
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht Den Bosch / De stad van... Lotte Landsheer

De stad van... Lotte Landsheer

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Lotte Landsheer
   Fotograaf
  Vr 18 nov. Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer... Lotte Landsheer (52).
  Als er een ontwerp na twee dagen weer de oven uitkomt staat iedereen vol spanning voor de oven

  Door Emma Peters

  Van gehandicapten tot mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en van ontwerpers tot stagiaires. Ze zijn allemaal onderdeel van het Cor Unum-team. „We zijn net een familie”, vertelt Lotte Landsheer, directrice van het grootste keramisch atelier in Den Bosch.„We delen allemaal een passie. Dat maakt onze band sterk. Als er een ontwerp na twee dagen weer de oven uitkomt staat iedereen vol spanning voor de oven. Net alsof er een kindje wordt geboren”, lacht Landsheer. „Cor Unum is een begrip in Den Bosch. We bestaan al 62 jaar. Bijna iedereen heeft wel een familielid die ooit bij Cor Unum werkte.”

  Mooiste herinnering
  „Ik woonde in Rosmalen, maar ging naar school in Den Bosch. Ik zat op Havo top op de Papenhulst. Als er een les uitviel, gingen we altijd de stad in. Op vrijdagmiddag dronken we tijdens het happy hour biertjes bij de Haverkist in de Uilenburg. Dat was een geweldige tent. Er kwamen allerlei verschillende mensen. Tijdens deze periode ontdekte ik het Bossche uitgaansleven.”

  Mooiste plek
  „Het pontje bij het Bossche Broek. Het zit een beetje verstopt en niet iedereen kent de plek. Dat maakt het een beetje geheimzinnig. Het is een prachtige verbinding van de stad met de natuur.”

  Bossche zin
  „Wa’n lekker ding bende gij. Dit zingen we vaak voor de lol op de werkvloer.”

  Tot rust komen
  „In de tuin bij het Museumkwartier. Altijd als ik er met een kop koffie zit denk ik: ‘wat ben ik toch een bofkont!’. Midden in de stad maar zo heerlijk rustig. Ik zit er graag na het bekijken van een tentoonstelling maar ook om gezellig een wijntje te drinken met vrienden.”

  Den Bosch in één zin
  „Een stad waar cultuur, gezelligheid, gastvrijheid en architectuur samenkomen.”