article
1.6465066
Do 29 sep. Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer... Paul Beekmans (34).
De stad van... Paul Beekmans
Do 29 sep. Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer... Paul Beekmans (34).
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht-den-bosch/de-stad-van-paul-beekmans-1.6465066
2016-09-29T15:11:31+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6465095.1475161694!image/image-6465095.JPG
s-Hertogenbosch,Den Bosch,Stadsgezicht Den Bosch
Stadsgezicht Den Bosch
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht Den Bosch / De stad van... Paul Beekmans

De stad van... Paul Beekmans

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Paul Beekmans
   Fotograaf
  Do 29 sep. Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer... Paul Beekmans (34).
  Als je per ongeluk een biertje omstoot is dat in Den Bosch geen probleem

  Door Emma Peters

  Als ventje van twaalf kwam hij terecht bij het jeugdteam van FC Den Bosch. Daar speelde hij veertien jaar. Later speelde Paul Beekmans (34) een jaar bij het Australische team Gold Coast United.  Nu is hij assistent-trainer van het eerste elftal. „Dagelijks op het veld staan is heerlijk.”

  Mooiste herinnering
  „Mijn laatste kampioenschap bij FC Den Bosch. We stonden in een uitverkocht FC Den Bosch stadion. We wonnen met 3-2, terwijl we een kwartier voor tijd nog met 2-1 achter stonden. Hierdoor promoveerden wij naar de Eredivisie. Een geweldige sfeer en indrukwekkend om mee te maken.”

  Mooiste plek
  „Het Bossche Broek. Vroeger fietste ik dagelijks vanuit Vught naar Den Bosch om te voetballen of om te werken bij mijn vader. Hij had een roestvrijstaalbedrijf. Ik vind het heerlijk om er in de zomer te fietsen. Het is zo’n mooi gezicht, de natuur met de Sint Jan op de achtergrond.”

  Eeuwig zonde
  „Er wordt te weinig gebruik gemaakt van de Parade. Het plein is prachtig. Een mooie locatie wat zeker in de zomermaanden meer aandacht verdient. Ik zou er graag meer festivals zien en in de zomer een groot terras.”

  Tot rust
  „Vanuit het FC Den Bosch stadion loop ik vaak naar de Oosterplas om te hardlopen. Het is een mooie afstand. Daarnaast vind ik het erg rustgevend om in de natuur te sporten.”

  Thuisblijven voor
  „Carnavalsmaandag. Ik vierde een keer carnaval in Eindhoven, maar dat was toch heel anders als in Den Bosch. Er waren veel mensen van boven de rivieren. Als je per ongeluk een biertje omstoot is dat in Den Bosch geen probleem. Je geeft gewoon ‘n nieuwe. In Eindhoven had ik het gevoel dat ik meer moest oppassen.”

  Den Bosch in één zin
  „Een stijlvolle, bruisende stad.”