article
1.6108165
Do 16 jun. Van koken met sterrenchefs en een eigen restaurant, naar een cafetaria aan de Onderwijsboulevard. Eelco van der Tuin heeft afgelopen jaar deze draai gemaakt. Het gaat dan ook niet om zomaar een snackbar, aldus Van der Tuin. Want 'friet bakken is ook een vak'.
Horecanieuws: Van eigen restaurant naar een cafetaria, want 'friet bakken is ook een vak'
Do 16 jun. Van koken met sterrenchefs en een eigen restaurant, naar een cafetaria aan de Onderwijsboulevard. Eelco van der Tuin heeft afgelopen jaar deze draai gemaakt. Het gaat dan ook niet om zomaar een snackbar, aldus Van der Tuin. Want 'friet bakken is ook een vak'.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht-den-bosch/horecanieuws-van-eigen-restaurant-naar-een-cafetaria-want-friet-bakken-is-ook-een-vak-1.6108165
2016-06-16T15:51:30+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6110969.1465998829!image/image-6110969.jpg
Den Bosch,Stadsgezicht Den Bosch
Stadsgezicht Den Bosch
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht Den Bosch / Horecanieuws: Van eigen restaurant naar een cafetaria, want 'friet bakken is ook een vak'

Horecanieuws: Van eigen restaurant naar een cafetaria, want 'friet bakken is ook een vak'

Foto's
3
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Eelco van der Tuin in Friethuys Kobus
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Friethuys Kobus
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Restaurantdeel van Friethuys Kobus
      Fotograaf
    Do 16 jun. Van koken met sterrenchefs en een eigen restaurant, naar een cafetaria aan de Onderwijsboulevard. Eelco van der Tuin heeft afgelopen jaar deze draai gemaakt. Het gaat dan ook niet om zomaar een snackbar, aldus Van der Tuin. Want 'friet bakken is ook een vak'. 

    Door Bart Gotink

    Van der Tuin was de onregelmatige werkuren in zijn Franse Bistrorestaurant in Helmond zat. Dat was dan ook de hoofdreden dat hij opnieuw begon. "En hier kan ik voorlopig ook nog mijn creativiteit in kwijt."

    Sleutelen
    Na een jaar sleutelen aan zijn concept, is Friethuys Kobus sinds kort open in het pand waar voorheen uitzendbureau Addecco zat, recht tegenover Avans. Er is zoveel meer dan de frituur om de hoek, geeft Van der Tuin aan, die er op wijst dat onder meer Herman den Blijker zich ook op de friet stort. De 'fritarist' wordt het ook wel genoemd.

    Dry-aged
    Trots van zijn 'frituur' is de dry-aged kast, volgens Van der Tuin in geen enkel cafetaria in Nederland te vinden. Meegenomen uit zijn restaurant in Helmond. Een soort koelkast waarin de luchtvochtigheid op 80 procent wordt gehouden. stelt hij. Als het vlees voor zijn hamburgers daaruit komt, voelt het hard en droog aan en ziet er zwart uit. Niet echt smakelijk, maar als je dat wegsnijdt is het van binnen nog altijd rood en juist extra zacht, aldus Van der Tuin.

    Geen plastic
    Naast het zelf gemaakte ijs, zelf gemaakte friet en belegde broodjes, is er ook gewoon een frikandel speciaal. Er wordt gemikt op de studenten en de bewoners erom heen. Open tot 20 uur. Lekker regelmatig.