article
1.6448655
Ma 26 sept. Tilburg of Eindhoven. Regelmatig verkiezen stappers deze steden in plaats van de binnenstad van Den Bosch.
Is de Bossche horeca echt zó saai?
Ma 26 sept. Tilburg of Eindhoven. Regelmatig verkiezen stappers deze steden in plaats van de binnenstad van Den Bosch.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht-den-bosch/is-de-bossche-horeca-echt-z%C3%B3-saai-1.6448655
2016-09-26T19:24:50+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6165934.1467644105!image/image-6165934.JPG
Den Bosch,s-Hertogenbosch,Stadsgezicht Den Bosch
Stadsgezicht Den Bosch
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht Den Bosch / Is de Bossche horeca echt zó saai?

Is de Bossche horeca echt zó saai?

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  Ma 26 sept. Tilburg of Eindhoven. Regelmatig verkiezen stappers deze steden in plaats van de binnenstad van Den Bosch.
  Iedereen die het geld en vervoer heeft om in andere steden uit te gaan doet dat ook

  Door Bart Gotink 

  Dat stelde althans Bernard Kuenen, voorman van de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland eerder. Dat jongeren hun euro’s niet besteden in de Bossche kroeg, heeft niks te maken met de sluitingstijden alhier, maar meer met ‘het type café’, betoogt hij. „De horeca in Den Bosch is behoudend. Een aantal jongeren gaat liever naar meer vernieuwende uitgaansgelegenheden. Sluitingstijden spelen daarbij geen enkele rol.”

  Saai
  Want ondanks dat ze tot vier uur open mogen, gaan zelfs op de Parade kroegen op vrijdag al om 2 uur dicht. Het loont gewoon niet, aldus Keunen. Kort samengevat (door mij): de Bossche horeca is saai.

  Langer open
  Als zelfs de voorman dat beweert, hoe slecht is het dan gesteld? Want juist die veel te vroege sluitingstijden gebruiken VVD en D66 om hun betoog voor verruiming kracht bij te zetten. „We houden de jongeren in de stad die het hier wél leuk vinden, maar naar Tilburg, Eindhoven en Utrecht gaan omdat de cafés daar langer open blijven”, aldus Mike van der Geld (D66). 

  Aantal? Iedereen!
  De jongeren die het hier leuk vinden, bestaan dus nog wel. Je zou anders kunnen vermoeden als je afgaat op reacties op de site. „Iedereen die het geld en vervoer heeft om in andere steden uit te gaan doet dat ook. Het uitgaansleven in Den Bosch is compleet dood. Het is hier echt al jaren super saai”, aldus een sitebezoeker. „Een aantal jongeren? Volgens mij vertrekt iedereen die het kan, naar Tilburg en Eindhoven...” Dat bijna alle cafés in Tilburg en Eindhoven overigens ook gewoon om 4 uur sluiten, laten we maar even buiten beschouwing.

  Zoektocht
  Dus tijd voor een zoektocht: Vertrekken er veel jongeren naar de buursteden? Mist de stad een vernieuwende zaak? En wat voor een soort horecazaak is dat dan? Of mist de stad enkel dat ‘uurtje langer zuipen’? 

  Discussieer mee via Facebook, of reageer hieronder in de reacties of per mail