article
1.6103008
Ma 13 jun: Goed, het aantal stemmers mag dan niet overweldigend geweest zijn (110), een voorzichtige conclusie trek ik toch.
Liever geen verkiezingsbord, maar anders een van de eigen afdeling
Ma 13 jun: Goed, het aantal stemmers mag dan niet overweldigend geweest zijn (110), een voorzichtige conclusie trek ik toch.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht-den-bosch/liever-geen-verkiezingsbord-maar-anders-een-van-de-eigen-afdeling-1.6103008
2016-06-13T08:59:48+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6084386.1465222601!image/image-6084386.jpg
Den Bosch,Stadsgezicht Den Bosch
Stadsgezicht Den Bosch
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht Den Bosch / Liever geen verkiezingsbord, maar anders een van de eigen afdeling

Liever geen verkiezingsbord, maar anders een van de eigen afdeling

Foto's
1
Reacties
Reageer
  Ma 13 jun: Goed, het aantal stemmers mag dan niet overweldigend geweest zijn (110), een voorzichtige conclusie trek ik toch.
  Bij het laatste referendum was het dramatisch gesteld met aangeplakte affiches

  Door Bart Gotink

  Vorige week riep ik iedereen op om te stemmen voor het favoriete verkiezingsbord, waarop partijen ook komend jaar weer hun idee voor een Utopische Nederland naar je toeschreeuwen. Onder meer vanaf de Parade. 

  Geen bord
  De optie die niet genoemd werd het in het collegestuk - helemaal geen borden en een besparing van 11.750 euro - blijkt wel de populairste met 60 procent. Zoals EJ Brok het zegt: "Bij het laatste referendum was het dramatisch gesteld met aangeplakte affiches. Het leeft niet meer, en er zijn mogelijk geen vrijwilligers meer die willen 'plakken'. Daarnaast wordt door evenementen'guerilla'plakkers over alles heen geplakt. Ik kan partijen begrijpen dat ze daar geen geld aan willen geven."

  Toch een bord
  De andere veertig procent kiest toch voor een vorm van een verkiezingsbord. Daarbij zijn de borden van de eigen afdeling het populairst met 16 procent. Daarna volgen de huidige borden (14 prcoent). Maarten van Lankvelt kiest daarvoor. "Was altijd wel leuk om op die borden enige aanpassingen te maken. Herinner me borden met aankondiging van James Last concert in Casino (in de jaren' 80). Met 'n dikke stift James OVERlast van gemaakt ;) "

  Kosten
  De trotters blijken het minst populair, vooral vanwege de kosten. "Bij de opties 3 en 4 zou een bijdrage van de partijen op zijn plaats zijn. Dat maakt het verschil een stuk kleiner", vindt Jan, die zich overigens ook afvraagt waarom '1 poster op dezelfde borden 490 per stuk kost'. 

  Zodra er een besluit is gevallen, hoor je het. Hieronder nog eenmaal de opties: 

  De huidige borden:
  De huidige borden behouden. Deze vragen nog lekker wat inspanning van de partijleden zelf: plakken! De kosten bedragen 250 euro per bord, inclusief plaatsen en schoonmaak. Dat maakt 11.750 euro bij de huidige 47 borden.

  ”geen afbeelding

  Billboards van eigen afdeling
  Mooi billboards, gemaakt vanuit een gemeenteafdeling. Geprint op folie worden deze op de huidige borden (hierboven) gehangen. Dan krijg je het effect als hieronder. Kosten: 740 euro per bord. Dat maakt bij het huidige aantal van 47 borden 34.780 euro. Mocht voor deze optie gekozen worden, dan komen er waarschijnlijk iets minder: 40.

  ”geen afbeelding

  Trotters
  Losse Trotters van het bedrijf Imagebuilding. Voordeel: de palen kunnen overal staan en zijn aan twee kanten te bedrukken. Wel met afstand het duurst: bij de huidige 47 borden wordt het totaalbedrag 43.475 euro. Dat is inclusief alle kosten, maar de borden blijven wel in eigendom van het bedrijf. Als hiervoor gekozen wordt, zal de gemeente het aantal borden wel terugbrengen tot maximaal 32 vanwege de kosten.

  ”geen afbeelding