article
1.6909558
Vr 17 feb. Jumbo begint een compleet nieuwe binnenstadsformule. Aan de Visstraat in Den Bosch komt één van de eerste vestigingen. De gemakswinkel, met veel luxe kant-en-klaar maaltijden, zal dus vermoedelijk niet de naam van Jumbo of dochter La Place krijgen. Dat melden bronnen aan het Brabants Dagblad.
Luxe en kant-en-klaar: nieuwe formule van Jumbo krijgt vestiging in pand Visstraat Den Bosch
Vr 17 feb. Jumbo begint een compleet nieuwe binnenstadsformule. Aan de Visstraat in Den Bosch komt één van de eerste vestigingen. De gemakswinkel, met veel luxe kant-en-klaar maaltijden, zal dus vermoedelijk niet de naam van Jumbo of dochter La Place krijgen. Dat melden bronnen aan het Brabants Dagblad.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht-den-bosch/luxe-en-kant-en-klaar-nieuwe-formule-van-jumbo-krijgt-vestiging-in-pand-visstraat-den-bosch-1.6909558
2017-02-17T08:14:14+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6229037.1469790104!image/image-6229037.jpg
Den Bosch,s-Hertogenbosch,Stadsgezicht Den Bosch
Stadsgezicht Den Bosch
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht Den Bosch / Luxe en kant-en-klaar: nieuwe formule van Jumbo krijgt vestiging in pand Visstraat Den Bosch

Luxe en kant-en-klaar: nieuwe formule van Jumbo krijgt vestiging in pand Visstraat Den Bosch

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Randstad in de Visstraat
   Titel
   Randstad in de Visstraat
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Uitzendbureau Randstad in de Visstraat
   Fotograaf
  Vr 17 feb. Jumbo begint een compleet nieuwe binnenstadsformule. Aan de Visstraat in Den Bosch komt één van de eerste vestigingen. De gemakswinkel, met veel luxe kant-en-klaar maaltijden, zal dus vermoedelijk niet de naam van Jumbo of dochter La Place krijgen. Dat melden bronnen aan het Brabants Dagblad.
  We willen gezond, lekker én gemakkelijk eten bereikbaar maken voor iedereen

  Door Bart Gotink 

  Jumbo wilde donderdag niet inhoudelijk reageren. Voor omwonenden is echter wel al een besloten avond geweest, waarin de plannen deels uit de doeken werden gedaan. De plannen zijn vergevorderd, maar nog niet in beton gegoten, zo lijkt het.

  Vers bereid
  In de vestiging aan de Visstraat, waar tot voor kort uitzendbureau Randstad zat, is straks plek voor ontbijt, lunch, diner en een late night snack. Maaltijden worden de hele dag vers bereid in de eigen keuken, en kunnen ter plekke in het horecadeel worden opgegeten. Ook kunnen de maaltijden meegenomen worden naar huis. Rond de veertig procent van het pand moet zo horeca worden.

  Brood en gebak
  Verder komt er een bakkerij, zo is het plan, waar naast brood ook vers gebak gehaald kan worden.
  Een klein deel van het pand is voor andere supermarktartikelen. Deze zijn bedoeld om 48 uur in levensonderhoud te kunnen voorzien. Er zijn geen winkelwagens aanwezig, enkel mandjes. Het nieuwe concept moet zeven dagen in de week open gaan, van 's morgens vroeg tot een uur of negen.

  AH to Go
  Bij de presentatie van de jaarcijfers, begin januari, liet Jumbo-topman
  Frits van Eerd al los dat het bedrijf graag meerdere 'kleinere gemakswinkels in binnenstedelijke gebieden wil, waarin zowel elementen van Jumbo als La Place in naar voren komen'. ,,We willen gezond, lekker én gemakkelijk eten bereikbaar maken voor iedereen”, zo zei hij. In de Bossche binnenstad is de Albert Heijn momenteel oppermachtig. Recht tegenover de beoogde vestiging ligt een AH to Go.

  Overlast
  Omwonenden reageerden op de bewonersavond gemengd op de plannen. Een deel was enthousiast over het concept, maar zorgen zijn er wel over de leefbaarheid in de bovenliggende appartementen. Omdat er veel vers gemaakt wordt, moet er ook veel worden geleverd. Dat laden en lossen gaat via de Sint Janssingel, waar bewoners overlast vrezen van de vele vrachtwagens. Ook de afvoer van lucht vanuit de keuken kan problemen geven, zo schatten sommige bewoners. Een aantal van hen geeft aan nu al last te hebben van de stank en rook van de achtergelegen restaurants.

  Verbouwing
  In het pand is nog een forse verbouwing nodig. Jumbo wil ook aan de zijde van de Lepelstraat eveneens een ingang met veel glas, zodat de pui bijna geheel uit glas zal bestaan. Daarmee moet wel een andere oplossing gevonden worden voor een aantal bergingen en opgangen naar de bovengelegen appartementen.

  Op zijn vroegst na de zomer gaat het nieuwe concept van start.

  Vorige artikel: Afbeelding De stad van... Tom Peer
  Volgende artikel: Afbeelding Straatbeeld: Zendmast op Markt moet overbelast netwerk tijdens carnaval voorkomen