article
1.6547075
Wo 19 okt. Gewoon, filterkoffie. Daar houdt barista Merijn Kuiper (26) nog het meest van. Grootste afknapper? Siroop in de koffie. Deze week opende Kuiper koffiebar Drab, Beans and machines in de Kruisstraat waar, zoals de naam al doet vermoeden, ook koffiezetapparaten verkocht worden
Passie voor koffie leidt tot opening van koffiebar Drab in Kruisstraat
Wo 19 okt. Gewoon, filterkoffie. Daar houdt barista Merijn Kuiper (26) nog het meest van. Grootste afknapper? Siroop in de koffie. Deze week opende Kuiper koffiebar Drab, Beans and machines in de Kruisstraat waar, zoals de naam al doet vermoeden, ook koffiezetapparaten verkocht worden
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht-den-bosch/passie-voor-koffie-leidt-tot-opening-van-koffiebar-drab-in-kruisstraat-1.6547075
2016-10-19T09:00:56+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6547397.1476867278!image/image-6547397.jpg
Den Bosch,s-Hertogenbosch,Stadsgezicht Den Bosch
Stadsgezicht Den Bosch
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht Den Bosch / Passie voor koffie leidt tot opening van koffiebar Drab in Kruisstraat

Passie voor koffie leidt tot opening van koffiebar Drab in Kruisstraat

Foto's
2
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Koffiebar Drab in de Kruisstraat
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Merijn Kuiper (rechts) en Tom Wingens in Drab aan de Kruisstraat
      Fotograaf
    Wo 19 okt. Gewoon, filterkoffie. Daar houdt barista Merijn Kuiper (26) nog het meest van. Grootste afknapper? Siroop in de koffie. Deze week opende Kuiper koffiebar Drab, Beans and machines in de Kruisstraat waar, zoals de naam al doet vermoeden, ook koffiezetapparaten verkocht worden
    We willen laten zien dat er meer is dan Douwe Egberts

    door Bart Gotink

    Het duurde wel even voor Kuiper een geschikt pand had gevonden. Zo bezocht de Ossenaar onder meer panden in Breda, maar uiteindelijk vond hij in de reeds gesloten bloemenzaak De Halve Mane op nummer 12 de gedroomde plek. ,,Je moest er wel even doorheen kijken. Alle muren hadden nogal felle kleuren. Maar gelukkig konden wij dat. Het is een prachtig, oud, karakteristiek pand. Na anderhalve maand klussen hebben we daar mooi wat van terug kunnen brengen", oordeelt Kuiper.

    Niets anders meer
    Zelf is Kuiper 'helemaal gek' van koffie. En na zijn baristratrainingen besloot hij al snel dat hij graag een eigen zaak wilde. ,,Sinds ik mij erin heb verdiept, wil ik ook niets anders meer." En dus ging op zijn 26e verjaardag, afgelopen zondag, de winkel open voor genodigden. Met naast koffie ruimte voor gebak en taartjes en met drie kleine lunchgerechtjes op de kaart. De winkel gaat vroeg open, vanaf 7 uur kan iedereen terecht voor het eerste bakkie, ook to-go.

    Verse melk
    Wat Kuiper denkt toe te voegen aan de koffiehoreca in Den Bosch? ,,Hier is volgens mij geen soortgelijke zaak in de stad. We willen laten zien dat er meer is dan Douwe Egberts. We gebruiken bijvoorbeeld alleen verse melk voor de cappuccino, en daarin zijn we de enige in de stad. En we hebben alleen specialty coffee." Wat dat laatste inhoudt, staat in een lijvig rapportje (pdf) hier. 

    Lekkers
    En hoe zit het dan met die siroop in de koffie? Kuiper: ,,Ik wil voor elke gast een product maken dat lekker is. Maar de koffie moet het wel doen. We kunnen en willen iedereen ook graag adviseren over de verschillende koffiesoorten en verschillende smaken en hoe je de koffie moet drinken. Zo denken we voor iedereen tot iets lekker te kunnen komen." Het liefst zonder die siroop, dus.