article
1.6488268
Di 4 sep. Het schuivende tafelblad keert terug, maar daarmee is ook alles gezegd. Op een nieuwe locatie, met nieuwe thema’s en nieuwe gerechten keert pop-uprestaurant Anderhalf terug in Den Bosch. Het concept: vijfeneenhalve gang eten aan één tafel met plek voor 20 personen, in een industriële ruimte.
Pop-uprestaurant Anderhalf keert terug, met het schuivende tafelblad
Di 4 sep. Het schuivende tafelblad keert terug, maar daarmee is ook alles gezegd. Op een nieuwe locatie, met nieuwe thema’s en nieuwe gerechten keert pop-uprestaurant Anderhalf terug in Den Bosch. Het concept: vijfeneenhalve gang eten aan één tafel met plek voor 20 personen, in een industriële ruimte.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht-den-bosch/pop-uprestaurant-anderhalf-keert-terug-met-het-schuivende-tafelblad-1.6488268
2016-10-04T08:23:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6488578.1475566436!image/image-6488578.JPG
Den Bosch,s-Hertogenbosch,Stadsgezicht Den Bosch
Stadsgezicht Den Bosch
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht Den Bosch / Pop-uprestaurant Anderhalf keert terug, met het schuivende tafelblad

Pop-uprestaurant Anderhalf keert terug, met het schuivende tafelblad

Foto's
7
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Restaurant Anderhalf in de Drie Mollen in 2015
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Restaurant Anderhalf in de Drie Mollen in 2015
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Restaurant Anderhalf in de Drie Mollen in 2015
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Restaurant Anderhalf in de Drie Mollen in 2015
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Restaurant Anderhalf in de Drie Mollen in 2015
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      De Mengfabriek, de nieuwe locatie voor pop-uprestaurant Anderhalf
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      De Mengfabriek, de nieuwe locatie voor pop-uprestaurant Anderhalf
      Fotograaf
    Di 4 sep. Het schuivende tafelblad keert terug, maar daarmee is ook alles gezegd. Op een nieuwe locatie, met nieuwe thema’s en nieuwe gerechten keert pop-uprestaurant Anderhalf terug in Den Bosch. Het concept: vijfeneenhalve gang eten aan één tafel met plek voor 20 personen, in een industriële ruimte.
    Als je dit puur om het geld wil doen, hou je het niet vol

    Door Bart Gotink

    Stond de tafel vorig jaar nog in voormalig koffie- en theebedrijf Drie Mollen, dit jaar wordt er gegeten in de Mengfabriek aan de Tramkade. ,,Een nog ruwere locatie", aldus mede-initiatiefnemer Peter Derks. ,,Waar nog wel even professioneel gepoetst moet worden." 

    Teruggeschoven
    Vorig jaar runden de 'Spijsbereiders' Roland van Balen en Peter Derks hun restaurant al een paar dagen. De schuivende tafel was toen één van de bijzonderheden. Van de twee tafelbladen schuift het bovenste blad na elke gang over een 20 meter lange rails terug de keuken in (zie ook de video). Waarna deze gedekt en wel weer teruggeschoven wordt voor de volgende gang.

    Nooit vertrouwd
    ,,We wisten van te voren: alleen de tafel moet blijven. Verder moeten bezoekers dit jaar gewoon weer verrast worden. Eten bij Anderhalf moet nooit vertrouwd worden", aldus Van Balen. En dus krijgt elke gang, in totaal zijn het er vijfeneenhalf, ook nu weer een ander thema. Om een indruk te geven: vorig jaar was er een aspergeronde, met een grote aspergeberg op tafel en een studentenronde, met de kratten bier op tafel. Dit jaar willen de twee weer ‘grenzen verleggen’. Derks: ,,Vorig jaar vroegen we ons toch regelmatig af: 'gaan we niet te ver?' Gezien de reacties en het succes durven we nu een stapje verder te gaan."

    14 vreemden
    Gasten kunnen voor maximaal zes man reserveren. Van Balen: ,,Dan zit je namelijk altijd nog met minimaal 14 vreemden aan tafel. We willen namelijk elke avond twintig man hebben. Niet meer, maar ook zeker niet minder. Dat levert dus een hoop gepuzel op." Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor de avonden in november. Kosten: 100 euro, inclusief de wijn.

    Geïnvesteerd
    Vorig jaar is er vooral veel geïnvesteerd in de tafel en spullen, nu hopen de twee er ook iets aan over te houden. Daarom staan er nu in totaal vijftien dagen gepland, een aantal meer dan vorig jaar. Of het pop-upestaurant vaker terugkeert? Van Balen: "Misschien dat we het jaarlijks of tweejaarlijks gaan doen. Maar we moeten er vooral nog lol in hebben. Als je dit puur om het geld wil doen, hou je het niet vol. Het is ook een beetje ons verhaal. Zo kijken wij tegen eten aan. En als de ideeën dus opraken, is het ook klaar. Het moet wel gedurfd blijven."