article
1.6353163
Do 1 sep. Elk café heeft van die klanten, de stamgasten. Ze zijn kind aan huis en kennen het reilen en zeilen van het café. Deze zomer bezoeken we die stamgasten.
Stamgasten: In ’t Pantoffeltje stukje bij beetje een Bosschenaar worden
Do 1 sep. Elk café heeft van die klanten, de stamgasten. Ze zijn kind aan huis en kennen het reilen en zeilen van het café. Deze zomer bezoeken we die stamgasten.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht-den-bosch/stamgasten-in-t-pantoffeltje-stukje-bij-beetje-een-bosschenaar-worden-1.6353163
2016-09-07T07:01:35+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6353200.1473231586!image/image-6353200.JPG
Den Bosch,s-Hertogenbosch,Stadsgezicht Den Bosch
Stadsgezicht Den Bosch
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht Den Bosch / Stamgasten: In ’t Pantoffeltje stukje bij beetje een Bosschenaar worden

Stamgasten: In ’t Pantoffeltje stukje bij beetje een Bosschenaar worden

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Leen Thijssen in 't Pantoffeltjes
   Fotograaf
  Do 1 sep. Elk café heeft van die klanten, de stamgasten. Ze zijn kind aan huis en kennen het reilen en zeilen van het café. Deze zomer bezoeken we die stamgasten. 

  Door Emma Peters

  Als nieuwbakken Bosschenaar werd Leen Thijssen (45) opgevangen in de Bossche kroeg ’t Pantoffeltje. „Toen ik hier kwam wonen, kende ik alleen mijn vrouw. Hier rolde ik het Bossche leven in en maakte ik vrienden.”

  Hanneke
  „Het begon allemaal tijdens mijn eerste date met Hanneke. Zij woonde in Den Bosch, ik in Geleen. Nadat we een hapje hadden gegeten, belandden we in ’t Pantoffeltje. Dit was haar stamkroeg. Ik vond het toen al een geweldige plek. De gasten zijn erg open. We zoenden hier voor het eerst.”

  Alleen
  Een paar jaar later verhuisde hij naar Den Bosch. „Ik kende hier niemand. Mijn vrouw werkt als stewardess bij de KLM en heeft onregelmatige werktijden. Ik ging alleen naar ’t Pantoffeltje. Ook al was ik geen echte Bosschenaar, ik werd er echt opgenomen. Iedereen maakt gemakkelijk een praatje met je. Hier kun je borrelen, een goed gesprek hebben of alleen maar lachen. Ook is iedereen altijd in voor een feestje.”

  Advies
  „Mijn hobby’s zijn klimmen en abseilen. Peer, de eigenaar, vroeg mij of ik een personeelsuitje kon organiseren. We zijn met het personeel gaan abseilen in Limburg. Ik leerde het personeel goed kennen en met sommigen bouwde ik een band op. Met een van de jongens ging het een tijdje niet zo goed. We hadden vaak goede gesprekken en ik gaf hem advies.”

  Sjoes
  „Het personeel is enorm gastvrij”, vervolgt Thijssen. „Mijn moeder komt altijd met kerst naar Den Bosch. De eerste keer hier bestelde ze een Limburgse sjoes. Dat is een mix van pilsener met oud bruin. We moesten het personeel even uitleggen wat het was, maar de keren daarna wisten ze precies wat ze wilde.” „Als het druk is, mag ik ook weleens op een rustig plekje achter de bar mijn biertje drinken. Dat is een van de voordelen van het stamgast zijn.”

  Trouwen
  En dan. Die ene dag, carnavalsmaandag. „De leidinggevende vroeg ’s avonds erg serieus of ik naar binnen wilde komen. Ik dacht dat er mot was. Een felle lamp scheen op mijn vrouw, die bovenaan de trap in het café stond. ‘Wil je met me trouwen?’, vroeg ze. Zestig mensen keken me aan. De kroeg stond helemaal vol, grotendeels met onbekenden. Ik zei volmondig ja en het feest barstte los. Het was een ontzettend speciaal moment.”

  DJ
  Ze trouwden in Málaga. Eigenaar Peer en zijn vrouw nodigden we ook uit. De carnavals-dj van ’t Pantoffeltje draaide op onze bruiloft.” Lachend: „Eigenlijk had ik de leidinggevende ook uitgenodigd, maar iemand moest natuurlijk de zaak draaiende houden.”

  Eerdere afleveringen: