article
1.6227427
Vr 29 jul. Ze wilde graag dat haar concept van een reizend hotel van start ging in Den Bosch en dat is gelukt. Tijdens Theaterfestival Boulevard krijgt het reizende hotel van Emmy Polkamp voor het eerst echt gasten.
Vijf tentjes in de Mengfabriek als reizend hotel tijdens Boulevard
Vr 29 jul. Ze wilde graag dat haar concept van een reizend hotel van start ging in Den Bosch en dat is gelukt. Tijdens Theaterfestival Boulevard krijgt het reizende hotel van Emmy Polkamp voor het eerst echt gasten.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht-den-bosch/vijf-tentjes-in-de-mengfabriek-als-reizend-hotel-tijdens-boulevard-1.6227427
2016-07-29T07:06:09+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6228321.1469775688!image/image-6228321.JPG
Den Bosch,s-Hertogenbosch,Stadsgezicht Den Bosch
Stadsgezicht Den Bosch
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht Den Bosch / Vijf tentjes in de Mengfabriek als reizend hotel tijdens Boulevard

Vijf tentjes in de Mengfabriek als reizend hotel tijdens Boulevard

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Pop-up Hotel To may places in de Mengfabriek
   Fotograaf
  Vr 29 jul. Ze wilde graag dat haar concept van een reizend hotel van start ging in Den Bosch en dat is gelukt. Tijdens Theaterfestival Boulevard krijgt het reizende hotel van Emmy Polkamp voor het eerst echt gasten. 
  Zoiets geeft ook een boost aan de locatie, zoals nu bij de Mengfabriek

  Door Bart Gotink

  Opgesteld in de Mengfabriek op de Tramkade staan straks vijf tenten met plek voor tien personen.

  Boost
  Voor haar afstudeerproject ‘To many places’ aan de Design Academy won de Bossche Polkamp eerder dit jaar 10.000 euro om het reizende hotel daadwerkelijk uit te voeren. Idee is dat het ‘simpele’ hotel straks bij allerlei evenementen snel op- en afgebouwd kan worden in leegstaande panden. Daarmee wil Polkamp ook laten zien dat we meer waarde kunnen toekennen aan leegstaand vastgoed. „Er staan in Den Bosch te veel mooie panden veel te lang leeg. Dat stoort mij. Dit hotel geeft ook een boost aan de locatie, zoals nu bij de Mengfabriek.”

  Bijzondere plek
  Gasten kunnen voor 100 euro per tent blijven slapen van 4 tot en met 15 augustus. ,,Dat is inclusief ontbijt. Verder is er één keukentje aanwezig, vanwege het sociale aspect en een mobiele douchewagen. Het is een wat primitiever hotel maar voordeel is dat je op een bijzondere plek wakker wordt", aldus Polkamp.

  Idee
  Haar idee ontstond tijdens een vakantie in Slovenië waar ze in ook een leeg pand sliep. ,,De eigenaar mocht tijdelijk een hotel runnen. Hij moest zijn pand uit en dus noodgedwongen stoppen. Dat fascineerde mij. Ik dacht: je kunt ook van antikraakpand naar antikraakpand gaan en er een reizend systeem van maken."

  Spannend
  Ze heeft al wel een aantal maal op kleinere schaal proefgedraaid maar de start op Boulevard vindt ze ‘zeker wel spannend’. „We moeten hier toch kijken of ideeën lukken. Ik ben niet echt een hotelier of campingeigenaar.” Daarom neemt ze ook niet meer dat vijf tentjes, maximaal tien in de toekomst. ,,Tenzij ik iemand tegen kom die al het uitvoerende werk uit handen wil nemen want zelf ben ik toch meer een ontwerper."

  Evenementen
  De volgende evenementen dienen zich al aan: Zo wil Polkamp tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven ook een hotel openen. Daarbij gaat haar voorkeur het liefst uit naar Strijp-S. Ook in Den Bosch zijn er alweer plannen waar ze nu nog niks over kwijt kan.