article
1.6240163
Ma 8 aug: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Eef Meijer.
De Stad Van... Eef Meijer
Ma 8 aug: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Eef Meijer.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht-oss/de-stad-van-eef-meijer-1.6240163
2016-08-08T07:00:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6240169.1470236580!image/image-6240169.JPG
Oss,Stadsgezicht Oss
Stadsgezicht Oss
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht Oss / De Stad Van... Eef Meijer

De Stad Van... Eef Meijer

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • eef meijer
   Titel
   eef meijer
   Beschrijving
   Eef Meijer.
   Fotograaf
   Locatie
   Zandsculpturen Festival Oss
  Ma 8 aug: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Eef Meijer.

  Door Rachelle Suppers

  Zijn vriend Pim van Mierlo verraste hem met dit interview. Om hem in het zonnetje te zetten, omdat hij altijd zo positief blijft. Geeft het leven hem citroenen? Dan maakt hij er limonade van. Eef Meijer (49) ademt al ruim veertig jaar SV TOP, ‘Tot Ons Plezier’ en groeide op in een van de oude Philips-woningen op steenworp afstand van de watertoren. Dat maakt hem een Ossenaar in hart en nieren. En hij is een graag gehoorde supporter op de tribune van FC Oss. Als grafisch technicus werkte hij voor Vebo, daarna als pakketbezorger voor de PTT en nog later bij Flash, een bedrijf in schoonmaakartikelen in Nuland. Maar tien jaar geleden kwam het leven van Eef op zijn kop te staan. Hij kreeg te maken met een ernstige chronische auto-immuunziekte waardoor hij het actief voetballen, badmintonnen en werken op moest geven. Maar dankzij wilskracht, begrip en trouwe steun van vrienden, zijn vrouw Kitty en 11-jarige zoon Tom blijft Eef met volle teugen genieten van iedere dag die hem gegeven wordt.

  Restaurant/café
  Ik kom graag bij Peter Loeffen voor een frietje. Als ik aan een café of restaurant denk, dan moet ik ver terug. Naar de tijd dat ik bij Stamineeke kwam, bij de VOF, de Draaidoos en de Peanuts.

  Winkel
  Ik hou van muziek. Daarom de CD Kiosk in de Schakel, gerund door een enthousiaste kleine zelfstandige. Maar in deze moderne tijd is er natuurlijk ook Spotify.

  Mooiste herinnering
  Die ligt in de Van Rappardstraat, 17 juli 2006. Hier zagen Kitty en ik elkaar voor het eerst in vol ornaat op onze trouwdag, toen ik haar ging ophalen bij het huis van haar ouders. Dat was een prachtige dag. We trouwden op het gemeentehuis en er was groot feest in het oude theater. En de geboorte van onze zoon Tom was natuurlijk ook een mooi moment.

  Mooiste plek
  De volkstuin op Amsteleind. Hier heb ik een ‘gehandicaptenbak’, speciaal door de gemeente gemaakt voor mensen met een handicap. Hier haal ik veel energie uit en het is ook goed voor sociaal contact. Dat geldt ook voor SV TOP natuurlijk, daar kom ik ook nog graag. Zeker met die mooie nieuwe accommodatie, gebouwd door vrijwilligers. Petje af daarvoor.

  Op de schop
  Toch het oude V&D-pand. En dan spreek ik namens meerdere mensen. Het is een leuke locatie, daar moet iets gebeuren.

  Eeuwig zonde
  Dat de Osse Sportontmoeting is afgeschaft. Dat was een initiatief van Frans Molenkamp. In één week kwamen er dan allemaal sportverenigingen samen ter verbroedering. Hockeyers gingen voetballen en volleyballers gingen hockeyen, bijvoorbeeld. Op de laatste dag was het ‘Rode Draad-spel’ en kwam iedereen samen. Daarna was het feest.

  Ontspanning
  Muziek – vooral blues – luisteren en sport kijken op televisie.

  Oss in één zin
  Een sportieve, ondernemende stad met een rauw randje.

  Vorig jaar werden Eef Meijer en zijn gezin als ‘vips’ in de spotlights gezet door SV TOP. Bekijk hier het filmpje.

  Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.