article
1.6635817
Za 12 nov: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Frank Jansen.
De Stad Van… Frank Jansen
Za 12 nov: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Frank Jansen.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht-oss/de-stad-van-frank-jansen-1.6635817
2016-11-12T07:00:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6635824.1478881028!image/image-6635824.JPG
Oss,Stadsgezicht Oss
Stadsgezicht Oss
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht Oss / De Stad Van… Frank Jansen

De Stad Van… Frank Jansen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • frank jansen
   Titel
   frank jansen
   Beschrijving
   Frank Jansen.
  Za 12 nov: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Frank Jansen.

  Door Rachelle Suppers

  Frank Jansen (55) verkeerde 22 jaar in de autowereld. In 2005 nam hij autobedrijf Hendrik over van zijn toenmalige schoonvader. Nu kennen we hem vooral als de man die begin 2013 die oude Pauluskerk kocht. De ruimtes verhuurt hij aan kunstenaars en ondernemers. Even woonde hij zelf in de pastorie, maar dat was toch iets te dicht bij het vuur, dus ging hij weer in zijn oude huis wonen. Jansen groeide op in Berg en Dal en werkte elf jaar voor de politie. In 1990 gooide hij het roer om en kwam naar Oss voor het autobedrijf. Hij heeft een 19-jarige zoon, pakt als het even kan de fiets en bezit ook nog ergens een huisje in de ‘middle of nowhere’ van Frankrijk.

  Restaurant
  De Winkel. Ik hou van de ongedwongen sfeer die daar hangt. Ik hoef ook niet per se een drie- of viergangendiner. Gewoon een biertje en een wijntje drinken en wat eten.

  Winkel
  Dat was altijd Hendriks Mode aan de Burgwal, maar die winkel is er helaas niet meer. Daar kwam ik altijd voor mijn pakken toen ik nog in de autowereld zat. Die heb ik nu trouwens allemaal de deur uitgedaan. Verder shop ik ook best veel online. Vooral voor huishoudelijke artikelen.

  Mooiste herinnering
  Natuurlijk de geboorte van mijn zoon, maar zakelijk gezien is de overname van het autobedrijf in 2005 een hele mooie herinnering. Zo ben ik hier terecht gekomen.

  Mooiste plek
  Ik ben gek op de Maashorst. Vooral op zondag vroeg in de ochtend. Dan stap ik ron 07:00 uur op de fiets. Prachtig, vooral de plekken waar de runderen lopen. Om half negen zorg ik dat ik thuis ben, want dan wordt het mij al te druk in het bos.

  Op de schop
  Iets wat ik probeer te bestrijden zijn de negatieve reacties van buitenstaanders én eigen inwoners op Oss. Daar word ik moedeloos van. Vooral van mensen die roepen en er zelf geen energie in stoppen. Maar dat is denk ik niet per se iets uit Oss, het is iets Nederlands. En er kleeft ook een historie aan een stad. Kijk maar naar Duitsland, er zijn nog steeds mensen die roepen dat Duitsers niet deugen terwijl de huidige generatie niets te maken heeft met de geschiedenis.

  Eeuwig zonde
  Dat we met zijn allen niet genoeg doen aan onze stadspromotie.

  Oss in vijf woorden
  Onbekend, onbemind, ondergewaardeerd, gemoedelijk en laagdrempelig.
   

  Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.