article
1.6368007
Za 10 sept: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Peter van Aar.
De Stad Van… Peter van Aar
Za 10 sept: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Peter van Aar.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht-oss/de-stad-van-peter-van-aar-1.6368007
2016-09-10T07:03:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6368008.1473490811!image/image-6368008.JPG
Oss,Stadsgezicht Oss
Stadsgezicht Oss
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht Oss / De Stad Van… Peter van Aar

De Stad Van… Peter van Aar

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • peter van aar
   Titel
   peter van aar
   Beschrijving
   Peter van Aar.
  Za 10 sept: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Peter van Aar.

  Door Rachelle Suppers

  Sommigen kennen hem misschien nog van Omroep Brabant, een ander kent hem als de presentator van de intocht van Sinterklaas in Oss of als regisseur, maar bovenal is Peter van Aar (52) een (theater)producent. Hij werd geboren in Breda, heeft een tweelingbroer en groeide op in Oss waar hij naar de Nicolaasschool ging en later naar de Sint Jan. Hij is een man met ideeën die hij graag ontwikkelt. Niet voor niets dat zijn bedrijf in Oss Idee en Concept heet. Daarnaast heeft hij nog een bedrijf, P.A. Producties, maar dat huist sinds maart in Den Bosch. Beide bedrijven runt hij met Dorette Ploegmakers aan zijn zijde. Als Van Aar niet schrijft of denkt, dan is hij wel hardlopen of golfen. Of aan het ‘snapchatten’ met zijn 17-jarige zoon Marnix.

  Restaurant/café
  Mijn sociale tijd is helaas maar beperkt, maar als ik ergens ga eten, ga ik graag naar Versaen in Ravenstein. Echt fantastisch. Ook vind ik het mooi om te zien wat er in de Peperstraat en de Monsterstraat gebeurt met horeca.

  Winkel
  Ik kwam graag bij Hendriks Mode, maar die is weg. Oss heeft veel mooie winkels: Wehberg, Opera Men. Eigenlijk heb ik voor alle ondernemers die het in deze tijd volhouden en die er het beste van proberen te maken bewondering.

  Mooiste herinnering
  Dat is een optelsom van mooie herinneringen. Heel lastig om er een te kiezen. Er liggen er veel in mijn jeugd, maar als ik nu al de mooiste zou moeten kiezen dan gooi ik al een deur dicht. Nou, oké, als ik er één moet noemen: de geboorte van mijn zoon Marnix. Ik heb altijd heel graag ouder willen worden, dus toen het zover was, was dat een heel bijzonder moment.

  Mooiste plek
  Dat zijn toch wel de plekken waar ik ga hardlopen: Hoessenbosch, Herperduin. Daar kan ik wel uren lopen. Of bij mij achter, de Spelt, waar Landerij van Tosse ook een stuk grond heeft. Prachtig.

  Op de schop
  Die puist van een V&D. Ik weet dat iedereen dat vindt, maar gooi het dan toch eens plat. Ik begrijp alle belangen, maar durf nou eens stelling te nemen. Maak er een mooi park van waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, bijvoorbeeld.

  Eeuwig zonde
  Dat er in Oss soms al vooropgestelde meningen zijn die onomkeerbaar lijken. Zoek elkaar nou toch eens op, durf bij elkaar in de keuken te kijken. Het gaat al jaren over innoveren en verbinden, maar voor mijn gevoel gebeurt het nog te weinig. Ga het eens doen!

  Ontspanning
  Hardlopen of golfen. Ik moet bewegen. Maar ook mijn werk, hoe gek dat misschien ook klinkt, kan ik heel ontspannend vinden. Geef mij maar een groep mensen, dan ‘flow’ ik helemaal. Dan voel ik me als een vis in het water.

  Oss in vijf woorden
  Dorpse gemoedelijkheid en stadse allure.

  Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.