article
1.6584854
Za 29 okt: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Pierre Vink.
De Stad Van… Pierre Vink
Za 29 okt: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Pierre Vink.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht-oss/de-stad-van-pierre-vink-1.6584854
2016-10-29T07:00:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6584856.1477656182!image/image-6584856.JPG
Oss,Stadsgezicht Oss
Stadsgezicht Oss
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht Oss / De Stad Van… Pierre Vink

De Stad Van… Pierre Vink

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • pierre vink
   Titel
   pierre vink
   Beschrijving
   Pierre Vink.
  Za 29 okt: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Pierre Vink.

  Door Rachelle Suppers

  Hij is zo wat groot geworden achter de tap. Horecaman Pierre Vink (54) groeide op aan de Osse Heuvel waar zijn vader Wim en moeder Rita Hotel Vink openden in 1960. Pierre nam zichzelf voor ‘echt niet de horeca in te gaan’ en zou ‘iets’ met dieren gaan doen. Maar helaas, wis- en scheikunde was niet zo zijn ding en dus werd het horecagen alsnog aan hem doorgegeven, net als bij zijn broers Bob (Naaldhof) en Wilfried (Oude Maas). Pierre was onder andere eigenaar van Vivaldi, de Ontmoeting en de Bovenmeester, maakte van Gossimijne Koozie (nu weer Gossimijne) en is sinds vijf jaar met zijn zaak H32 weer terug op zijn ‘nest’: De Heuvel. Zoon Nick heeft ook het gen van pa en opa geërfd: hij mag zich Nederlands Kampioen Latte Art noemen.

  Restaurant/café
  H32 is natuurlijk het thuishonk. Maar het is natuurlijk niet helemaal eerlijk om deze te noemen. Ik ga ook geregeld naar collega’s toe. In Oss zit veel leuke horeca, ik kan daarom geen favoriet noemen. De ene keer De Winkel, dan weer Cordial of naar de Naaldhof, de zaak van mijn broer.

  Winkel
  Mencave vind ik een leuke winkel. En ik kom ook weleens bij Wehberg of de Heeren van Nuland. Vaak kiest mijn vrouw Anita iets uit, hoor. Samen met een vriendin heeft zij al zes jaar de kledingzaak Velvet.

  Mooiste herinnering
  Dat zijn er veel. Het zijn de mensen. Zij maken Oss bijzonder. Maar dat komt ook wel door het werk dat ik doe. Je komt zoveel mensen tegen. Vooral veel jonge mensen, dat houdt je jong!

  Mooiste plek
  Het Jan Cunenpark. Daar fiets ik regelmatig doorheen. Een mooi stuk groen in de stad. Er kunnen niet zoveel evenementen gehouden worden, maar als er iets te doen is, is dat altijd mooi. Lekker klein en knus, net als Oss zelf.

  Op de schop
  Het cynisme. Vaak klinkt er in Oss: ‘dat kan hier niet’ of ‘zie je nou wel, dat is Oss.’ Het begint allemaal bij jezelf. Er wordt te weinig gekeken naar wat er goed gaat. Oss moet je niet willen vergelijken met een stad als Nijmegen of Den Bosch. Net zoals Nijmegen dat niet met Amsterdam moet willen en Amsterdam op haar beurt weer niet met New York.

  Eeuwig zonde
  Een plek als de oude V&D. Er zijn veel karakteristieke panden verdwenen in Oss. Daar is zo’n blokkendoos voor teruggekomen. Het is niet meer van deze tijd.

  Oss
  Verrassend, overzichtelijk, kat-uit-de-boom-kijkend en een mooie plek aan de Maas.

  Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.