article
1.6177032
Za 9 jul: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Susan Platenburg.
De Stad Van… Susan Platenburg
Za 9 jul: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Susan Platenburg.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht-oss/de-stad-van-susan-platenburg-1.6177032
2016-07-09T07:00:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6177042.1467968170!image/image-6177042.jpg
Oss,Stadsgezicht Oss
Stadsgezicht Oss
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht Oss / De Stad Van… Susan Platenburg

De Stad Van… Susan Platenburg

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • susan platenburg
   Titel
   susan platenburg
   Beschrijving
   Susan Platenburg.
  Za 9 jul: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Susan Platenburg.

  Door Rachelle Suppers

  Een echte sportvrouw die wel van een potje voetbal, tennis en spinning houdt en moeder is van twee zoons. Een beetje ‘rauw’ vindt ze zichzelf wel. Maar Susan Platenburg (40) draagt dan wel weer altijd rode lipstick. “Je moet er zelf een feestje van maken”, vindt ze. “Vroeger was ik ook altijd dat meisje op de BMX met een roze jurk aan.” Platenburg is als docent verbonden aan de Talentencampus, ROC De Leijgraaf Sport en Bewegen. Hier geeft ze marketing, communicatie en ondernemerschap. Daarnaast runt ze met modevriendin Jetje Klaazen de vintage kledingshop Haaibaai. Een webwinkel, maar ook een reizende concept store waar gedragen merkkleding een tweede leven krijgt.

  Restaurant
  Ik hou van vintage en nostalgie. Daarom kom ik graag bij De Winkel in de Peperstraat. Ik vind de hele entourage daar geweldig. Ik hou van dat – sorry, Roel, ik bedoel dit niet negatief – kneuterige. Die oude spulletjes, dat stijltje uit de jaren zeventig. Eerlijk is eerlijk, vaak vind ik de inrichting belangrijker dan de menukaart. Ik lust toch alles wel. De bierbrouwerij in Oijen, daar kom ik trouwens ook graag!

  Winkel
  Ik kom graag bij Nenas in Geffen. Alleen het budget is niet altijd toereikend, haha. In Oss vind ik de Schakel leuk en kom ik graag bij Derijks en de Koning. En de Hema kan ik niet missen.

  Mooiste plek
  Iedere week ga ik wel tien kilometer hardlopen. Het liefst door de stad. Ik vind Herperduin heel mooi, maar wat ik bijvoorbeeld ook heel mooi vind is de fietsstraat. Heel mooi aangelegd, echt iets stads. Ook dat logo vind ik iets hebben, met dat kroontje.

  Mooiste herinnering
  De geboorte van mijn twee zoontjes. De laatste is in 2009 geboren, vlak voor de sloop van Bernhoven. Het zijn dus allebei nog echte Ossenaren! Ook heb ik veel mooie herinneringen aan mijn jeugd, ik ben opgegroeid met veel ruimte, vlakbij de Margrietvelden. En de tijd van het uitgaan in Oss, dat was ook een goeie tijd!

  Op de schop
  Als je op een van de terrassen op de Heuvel zit, kijk je zo tegen de Coolcat en de Aktiesport aan. Dat vind ik zo’n kille gebouwen. Doe daar eens wat mee. De Venezia ziet er leuk uit, je kijkt de Peperstraat in en dan zie je die dooie muur. Dat geldt eigenlijk voor het hele stuk tot en met Terwaenen. Dat vind ik geen leuke hoek.

  Ontspanning
  Sporten! Maar ook borrelen met vrienden. En wat ik ook echt ontspannen vind: op zaterdagochtend langs het voetbalveld (sv Top) en de tennisbaan staan voor mijn zoons.

  Eeuwig zonde
  Ik hoor altijd van mijn moeder dat het zo zonde is dat het pand op de hoek van de Kerkstraat, waar nu Sneakers zit, gesloopt is. Ze zegt altijd dat ze moest huilen toen het huis afgebroken werd, het moet heel mooi geweest zijn.

  Oss in één zin
  Ik kwam een mooie quote tegen op een bord in de roofvogelwijk: ‘Ik heb het hier goed, maar een echte Ossenaar klaagt gewoon.’

  Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.