article
1.6128567
Za 25 jun: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Talitha Visser.
De Stad Van... Talitha Visser
Za 25 jun: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Talitha Visser.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht-oss/de-stad-van-talitha-visser-1.6128567
2016-06-25T06:00:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6128576.1466582463!image/image-6128576.JPG
Oss,Stadsgezicht Oss
Stadsgezicht Oss
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht Oss / De Stad Van... Talitha Visser

De Stad Van... Talitha Visser

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • talitha visser
   Titel
   talitha visser
   Beschrijving
   Thalitha Visser.
  Za 25 jun: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Talitha Visser.

  Door Rachelle Suppers

  Ze groeide op in een klein Fries dorpje. Op haar 13e verhuisde Talitha Visser (35) naar Uden, omdat haar pa – die bij defensie werkte – op vliegbasis Volkel werd geplaatst. Na een studie in Leeuwarden werkte Visser even in Apeldoorn en maakte ze een reis door Australië. Eenmaal terug in Nederland waren pa en ma weer terug naar Friesland verhuisd. Visser kreeg een baan in Oss. Inmiddels werkt ze acht jaar voor NME-centrum en kinderboerderij de Elzenhoek waar ze bedrijfsleider is en woont ze in Oss. De roots mogen dan in Friesland liggen, Visser wil hier niet meer weg.

  Restaurant
  Pas heb ik bij Miens Eethuis gegeten, dat nieuwe restaurant in de Monsterstraat. Echt lekker gegeten! En het is heel mooi verbouwd. Qua restaurants heb ik ook een zwak voor Athiste Mahal. Daar zijn ze zo lief.

  Winkel
  Ter Horst Van Geel. Heel vriendelijk personeel en ik word daar goed geholpen. Mijn vriendinnen uit het midden van het land gaan weleens mee shoppen. Het valt hen dan altijd zo op dat het personeel hier zo vriendelijk is. Toch die Brabantse gezelligheid, denk ik.

  Mooiste plek
  Niet origineel, maar ik ga het toch zeggen: mijn werkplek. Het NME-centrum staat midden in de wijk, de stad en toch midden in de natuur. Dit vind ik niet alleen zo omdat ik er werk, ook als ‘gewone burger’ vind ik het een mooie plek. Bijzonder ook dat er op landelijk niveau zoveel kinderboerderijen verdwijnen en dat de gemeente Oss juist investeert in deze plek.

  Mooiste herinnering
  De opening van de nieuwe Elzenhoek op 14 oktober 2012. We hadden hard gewerkt en het was spannend of de bezoekers nog wel terug zouden komen nadat we een tijdje dicht waren. Toen was er zo’n momentje – tien minuten voor de opening – dat de beheerster en ik een enorme rij voor de poort zagen, elkaar aankeken en de tranen in onze ogen sprongen. Die dag kwamen er wel 5000 mensen.

  Op de schop
  Vaak hangt er negativiteit rond ‘op de schop gaan’. Soms is het juist goed. Neem bijvoorbeeld de kinderboerderij. In het begin was ook niet iedereen enthousiast over het slopen daarvan, maar nu is het een landelijk voorbeeld. Soms moet iets gewoon wijken voor een 2.0-versie.

  Ontspanning
  Sinds december heb ik mijn motorrijbewijs. Heerlijk, over de dijken rijden!

  Eeuwig zonde
  Ik heb dat niet zo, dat ik iets eeuwig zonde vind. Soms is het goed om verder te gaan. Dat biedt nieuwe kansen.

  Oss in vijf woorden
  Veelzijdig, gastvrij, trots, groen en genieten.

  Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.