article
1.6343623
Ma 5 sept: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Tanya Syrovatka.
De Stad Van… Tanya Syrovatka
Ma 5 sept: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Tanya Syrovatka.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht-oss/de-stad-van-tanya-syrovatka-1.6343623
2016-09-05T09:46:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6343663.1473067883!image/image-6343663.JPG
Oss,Stadsgezicht Oss
Stadsgezicht Oss
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht Oss / De Stad Van… Tanya Syrovatka

De Stad Van… Tanya Syrovatka

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • tanya stad van
   Titel
   tanya stad van
   Beschrijving
   Tanya Syrovatka.
  Ma 5 sept: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Tanya Syrovatka.

  Door Rachelle Suppers

  Het was de liefde die haar naar Oss bracht. De van oorsprong Oekraïense Tanya Syrovatka (29) leerde haar grote liefde Paul van Workum kennen in Zweden, waar Tanya op dat moment een masteropleiding volgde. Na een half jaar samen te zijn geweest in Zweden, een tijdje op en neer gependeld te hebben tussen Oekraïne en Nederlands besloot Tanya in 2012 naar Oss te verhuizen. Inmiddels heeft het stel een dochtertje van acht maanden en runt Tanya haar eigen bedrijf Connect it! Ukraine, waarmee ze contact legt tussen potentiële werknemers binnen de ICT-industrie in Oekraïne en bedrijven hier. Maar ook voor vragen over Oekraïne is ze bereikbaar. Daarnaast zette Tanya 1,5 jaar geleden een netwerk voor expats in Oss op. Dit netwerk telt inmiddels tien expats.

  Restaurant/café
  Caffè Corretto in de Schakel. Hier kom ik graag om te lunchen. Het is een fijne plek met een eigen karakter. Dat geldt ook voor Espresso EnZo. Op beide plekken zijn de eigenaren zelf ook aan het werk. Heel fijn om te zien.

  Winkel
  Ik vind het jammer dat de V&D weg is. Ik kwam daar vaak. Ze hadden daar alles. De Hema heeft dat ook wel, maar dat is toch maar één merk. De V&D had veel goede merken. Nu bestel ik daarom veel online.

  Eerste indruk
  Een… hoe zeg je dat in het Nederlands, ‘modest’? Een rustige, ingetogen en sobere stad. Maar er is alles wat je nodig hebt. Ik heb in Kiev gewoond, een grote stad, dus het was wel wennen toen ik hier kwam. Maar nu vind ik het heel fijn. Nederland is ook klein, je kunt overal naartoe met de auto of de trein.

  Mooiste herinnering
  Ik herinner me nog de eerste editie van het Sambafestival in Oss. Dat vond ik heel raar, want wat is de connectie tussen Oss en Brazilië? Maar het was wel zo ontzettend gaaf om te zien. De shows hebben veel indruk gemaakt. Ook Muze Misse vind ik een heel mooi evenement in Oss.

  Mooiste plek
  De trouwzaal in museum Jan Cunen. Dat is een hele speciale plek. Ik was daar eens tijdens een museumconcert.

  Ontspanning
  Schilderen bij Christine Baumann in de Pauluskerk of wandelen. We wonen niet zo ver van de kinderboerderij in Oss, dus daar wandel ik graag naartoe met mijn dochtertje. 

  Op de schop
  Het snoepwinkeltje vlakbij het Maaslandcollege. Ik let heel erg op wat ik eet en probeer er ook voor te zorgen dat mijn kind gezond eet. Ik vind het onvoorstelbaar dat er zo dichtbij een school alleen maar ongezonde producten worden verkocht. Onverantwoord. Nederland is goed in heel veel dingen, maar eten voor kinderen… Op ieder kindermenu staat een pannenkoek of een frikandel. Waarom geen soep of een broodje gezond?

  Eeuwig zonde
  Dat veel grote bedrijven weggaan uit Oss. Ik zou willen dat het aantal grote bedrijven in Oss juist groeit, in plaats van krimpt.

  Oss in één zin
  Een fijne plek om te wonen.

  Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.