article
1.6594751
Ma 31 okt: Hoe kan het toch dat een groep snotapen van amper 16 jaar oud in staat is het plezier in het centrum te vergallen? Dat een buitenbios moet wijken voor het vuurwerk dat zij ongestoord kunnen afsteken midden in de stad? Vragen die ik – vaak met veel minder nette woorden – mensen het hele weekeinde heb horen stellen.
Halloween in Oss: zó wil ik het mij herinneren
Ma 31 okt: Hoe kan het toch dat een groep snotapen van amper 16 jaar oud in staat is het plezier in het centrum te vergallen? Dat een buitenbios moet wijken voor het vuurwerk dat zij ongestoord kunnen afsteken midden in de stad? Vragen die ik – vaak met veel minder nette woorden – mensen het hele weekeinde heb horen stellen.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht-oss/halloween-in-oss-z%C3%B3-wil-ik-het-mij-herinneren-1.6594751
2016-10-31T15:21:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6594772.1477927185!image/image-6594772.JPG
Oss,Stadsgezicht Oss
Stadsgezicht Oss
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht Oss / Halloween in Oss: zó wil ik het mij herinneren

Halloween in Oss: zó wil ik het mij herinneren

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • HALLOWEEN OSS
   Titel
   HALLOWEEN OSS
   Beschrijving
   Halloween in Oss. De zombies die afgelopen koopavond door de stad liepen.
   Fotograaf
  Ma 31 okt: Hoe kan het toch dat een groep snotapen van amper 16 jaar oud in staat is het plezier in het centrum te vergallen? Dat een buitenbios moet wijken voor het vuurwerk dat zij ongestoord kunnen afsteken midden in de stad? Vragen die ik – vaak met veel minder nette woorden – mensen het hele weekeinde heb horen stellen.

  Door Rachelle Suppers

  Echt, er ging geen feestje voorbij of de relschoppers gingen over de tong. Het maakt iedereen kwaad. Vooral de opvallende afwezigheid van handhavers. Dat er uiteindelijk een groep voor eigen rechter ging spelen, is in mijn ogen dan ook niet meer dan een logisch gevolg.

  Mijn bloed kookte ook toen een jongen donderdagavond met een misplaatst ‘terroristenkostuum’ de stad in wandelde met een grote grijns op zijn kop, of toen ik vrijdagmiddag zag hoe een jochie vuurwerk naar een passerende jongen op een fiets slingerde. Of toen vrijdagavond een ‘zombie’ op de Heuvel een trap kreeg van een ander jochie van hetzelfde clubje. Al deze keren keek ik om me heen. Heeft iemand dit gezien? Nee. Althans, niemand die de macht had er wat aan te doen.

  Bizar dat zo’n jong klein clubje de boel zo kan provoceren en daarin blijkbaar extreem ver kan gaan. En echt waar, ik kan er wel om janken. Want wat was het verder een leuke week. Zelf liep ik donderdagavond ook door de stad geschminkt als zombie. Het was tijden geleden dat ik het zo druk heb gezien tijdens een koopavond. Kleine kindjes zwaaiden twijfelachtig naar ons zombies, er werden selfies met ons gemaakt door kinderen, tieners en volwassenen met zo’n beetje alle denkbare culturele achtergronden die Oss rijk is, er werd zelfs om een knuffel gevraagd en de gegeven high fives vallen niet op twee handen te tellen. Zo wil ik me de eerste editie van Halloween in Oss herinneren. En volgend jaar wordt het vast nog veel leuker.

  Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.