article
1.5876149
Do 31 mrt *Update onderaan*: Zowel de Bart Smit als de Blokker vertrekt per 30 april uit het winkelcentrum aan de Jan Heijnsstraat.
Bart Smit en Blokker verlaten AH XL
Do 31 mrt *Update onderaan*: Zowel de Bart Smit als de Blokker vertrekt per 30 april uit het winkelcentrum aan de Jan Heijnsstraat.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht/bart-smit-en-blokker-verlaten-ah-xl-1.5876149
2016-03-31T07:53:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.5876162.1459410396!image/image-5876162.jpg
Tilburg,Stadsgezicht Tilburg
Stadsgezicht
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht / Bart Smit en Blokker verlaten AH XL

Bart Smit en Blokker verlaten AH XL

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De AH XL. Archieffoto BeeldWerkt
  Do 31 mrt *Update onderaan*:  Zowel de Bart Smit als de Blokker vertrekt per 30 april uit het winkelcentrum aan de Jan Heijnsstraat. 
  Als de markt ons vertelt dat het niet werkt, moeten we voor een andere optie kiezen
  door Bas Vermeer

  Het pand waarvan Ahold de eigenaar is – en waar de Albert Heijn XL is gevestigd – verliest daardoor in één klap twee grote winkels, samen goed voor honderden vierkante meters.
   
  'Bedrijfseconomische redenen'
  Een woordvoerder van Blokker Holding – waar ook Bart Smit deel van uitmaakt – wil niet veel meer kwijt dan dat het een vertrek om ‘bedrijfseconomische redenen is’. Na aandringen: „Als de markt ons vertelt dat het niet werkt, moeten we voor een andere optie kiezen.”
   
  Die optie wordt verder niet uitgelegd, maar in het nieuwe winkelcentrum AaBe Fabriek vestigen zich een nieuwe Blokker en Bart Smit. De ruimtes worden half juli opgeleverd, naar verwachting gaan de winkels daar in september open.
   
  Plan
  De Blokker Holding leed in 2014 een verlies van 20 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog een winst van 61 miljoen euro geboekt. De holding investeert de komende drie jaar zo’n 200 miljoen euro in een transformatie.
   
  Bij pandeigenaar Ahold willen ze niet op het vertrek van de twee winkels reageren, behalve dan ‘dat aan een plan voor de invulling wordt gewerkt’.

  Update 14.15 uur
  De Bart Smit verhuist NIET naar de Aabe Fabriek. Daar komt wel een speelgoedwinkel te zitten, maar het gaat om een Intertoys.