article
1.5211320
Vrij 4 sept: In voorbereiding op de Tilburg Ten Miles op Stadsgezicht vorige week de vraag: wat zijn de mooiste/origineelste/fijnste hardlooproutes in Tilburg? We lichten er drie uit (en de rest van de routes vindt u hier).
Favoriete hardlooproutes: drie renners, drie kaartjes, drie stadsdelen
Vrij 4 sept: In voorbereiding op de Tilburg Ten Miles op Stadsgezicht vorige week de vraag: wat zijn de mooiste/origineelste/fijnste hardlooproutes in Tilburg? We lichten er drie uit (en de rest van de routes vindt u hier).
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht/favoriete-hardlooproutes-drie-renners-drie-kaartjes-drie-stadsdelen-1.5211320
2015-09-04T17:17:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.5211411.1441394146!image/image-5211411.png
Tilburg,Stadsgezicht Tilburg,Tilburg Ten Miles,ttm,TTM,tilburg
Stadsgezicht
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht / Favoriete hardlooproutes: drie renners, drie kaartjes, drie stadsdelen

Favoriete hardlooproutes: drie renners, drie kaartjes, drie stadsdelen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  Vrij 4 sept: In voorbereiding op de Tilburg Ten Miles op Stadsgezicht vorige week de vraag: wat zijn de mooiste/origineelste/fijnste hardlooproutes in Tilburg? We lichten er drie uit (en de rest van de routes vindt u hier).  

  door Bas Vermeer

  Drie renners, drie routes, drie delen van de stad:
   

  ”geen afbeelding

  ”geen afbeelding

  Danny Keppel (31), leraar groep 5 en 6:
  ​„Dit is een mooie route voor in de binnenstad, twee keer per maand loop ik deze tocht: het groen rond de Piushaven wordt afgewisseld met het stedelijke rond de ringbanen. Door alle verkeerslichten is het moeilijk om zo vlug mogelijk door de binnenstad te rennen, maar als je de ringbanen volgt - en nu en dan een sluiproute neemt - heb ik het idee dat je het snelst door de stad komt.
  Vier jaar geleden begon ik met hardlopen, toen de sport nog niet zo populair was en in de kinderschoenen stond. Al wist ik dat niet, het ging mij vooral om het opbouwen van conditie. Daarnaast wilde ik afvallen en dat is gelukt: van de 95 kilo uit die tijd zijn er nu 20 verdwenen.
  En ja, ik loop mee met de Ten Miles, maar dan wel de 10 kilometer-route. Het is voor het eerst dat ik aan de start verschijn. Een paar maanden geleden heb ik al geoefend tijdens de Vestingloop in Den Bosch, waarbij je finisht op de Parade. Dat is echt prachtig.”

  ”geen afbeelding

  ”geen afbeelding  Karien Bekkers (40), recruitment consultant in de IT.
  „In de aanloop naar de Ten Miles is dit mijn favoriete route. Er is natuur, veel afwisseling onderweg, je kunt de route naar wens uitbreiden en hij is maar 1,5 kilometer van het centrum verwijderd. Het is wel echt een route die ik in de zomer loop, in de weekenden of na het werk. ‘s Avonds in de winter ren ik door het centrum van de stad. Als het donker is, kun je in Moerenburg niet meer van de omgeving genieten.
  Ik ren 2 keer in de week, sinds 2,5 jaar en de aankomende Ten Miles wordt mijn derde. Voor die tijd liep ik ook wel, maar niet zo fanatiek als nu. Nadat mijn tweelingzus een halve marathon liep en mijn zoontje geboren werd, ben ik actiever gaan hardlopen. Het fijne van de sport is dat je het kan doen wanneer het jou uitkomt. Je stapt de deur uit en gaan...”

  ”geen afbeelding

  ”geen afbeelding

  Erik Mentink (42), technisch auteur bij Philips:
  ​„Na een zware werkdag een uurtje lopen en dan ben je alles kwijt. Dat vind ik het mooie van de sport, maar ook dat je eigenlijk niets nodig hebt. Thuis even omkleden en je kunt op pad. Ik heb aardig wat routes, het is maar net waar ik zin heb: richting Koolhoven of het kanaal. Maar deze door de Reeshof en een tocht door het groen ten zuiden van onze woonwijk loop ik het vaakst.
  Dat alles als voorbereiding op de Ten Miles en vijf weken later de halve marathon in Eindhoven. Er wordt ontzettend veel hardgelopen in de stad, in de Reeshof kom je altijd wel andere renners tegen. Het leuke is dat ze elkaar meestal wel groeten. Ook al loop je alleen, het geeft toch een gevoel van verbondenheid.
  En met de TTM in de stad, maar ook de Warandeloop hebben we mooie aansprekende evenementen die de meeste hardlopers wel waarderen. Aan de Ten Miles doe ik nu voor de tweede keer mee. Vorig jaar was het wel echt pittig, het was warm en ik had honger. Rond de twaalfde kilometer was ik uitgeput en dan moet je er nog vier... Maar ach, ik heb het gehaald.”