article
1.6379343
Ma 12 sept: Een verrassende ontwikkeling in de Spoorzone: de Foodhall 88 keert voor drie maanden op de oude locatie terug. Van begin oktober tot eind december staan de 'creatieve eet- en drankkraampjes' weer in Gebouw 88.
Foodhall 88 keert in Spoorzone terug: dezelfde plek, drie maanden
Ma 12 sept: Een verrassende ontwikkeling in de Spoorzone: de Foodhall 88 keert voor drie maanden op de oude locatie terug. Van begin oktober tot eind december staan de 'creatieve eet- en drankkraampjes' weer in Gebouw 88.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht/foodhall-88-keert-in-spoorzone-terug-dezelfde-plek-drie-maanden-1.6379343
2016-09-12T12:44:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.5742093.1455820709!image/image-5742093.jpg
Tilburg,Stadsgezicht Tilburg
Stadsgezicht
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht / Foodhall 88 keert in Spoorzone terug: dezelfde plek, drie maanden

Foodhall 88 keert in Spoorzone terug: dezelfde plek, drie maanden

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Foodhall 88. Foto Jan van Eijndhoven/BeeldWerkt
  Ma 12 sept: Een verrassende ontwikkeling in de Spoorzone: de Foodhall 88 keert voor drie maanden op de oude locatie terug. Van begin oktober tot eind december staan de 'creatieve eet- en drankkraampjes' weer in Gebouw 88. 
  Eerst gaan we de komende maanden iets moois neerzetten

  door Bas Vermeer

  De timing kon niet beter, aldus medeorganisator Erwin Schellekens. Eind april sloot de Foodhall de deuren. ,,En voor de eigenaren van de rollende keukens begint dan het festivalseizoen, dus was het toch geen optie om in de zomermaanden door te gaan. Gebouw 88 heeft geen terras, maar in de wintermaanden heb je dat ook niet nodig."

  Vanwege de aankleding noemden de ondernemers Foodhall 88 wel eens het 'palletpaleis'. ,,Tijdens de komende editie willen we met een iets andere uitstraling voor de dag komen."

  De losse hapjes blijven, maar er wordt meer ingezet op gerechten die door groepen mensen kunnen worden gedeeld. Denk bijvoorbeeld aan 'creatieve deelplanken' met eten. 

  'Gewoon pils'
  Verschillende oude bekenden keren terug: onder meer Smeer 'm, Pura Vida, De Kleinste Soepkraam en Bakboord. ,,Hier en daar met een gewijzigd concept." In de nieuwe editie is er ook 'gewoon pils' te krijgen. ,,Dat misten mensen toch wel. Ook het wijnassortiment wordt breder en we willen gastbrouwers uitnodigen." De LOC Brewery blijft daarnaast voor speciaalbier zorgen.

  De Foodhall moest Gebouw 88 verlaten en was al op zoek naar een nieuwe locatie: het leegstaande pand van de V&D werd geopperd als 'droomlocatie'. De gemeente zoekt voor Gebouw 88 een ontwikkelaar die het pand verbouwt en vervolgens verhuurt als Ondernemershuis. Die zoektocht duurt langer, de Foodhall werd vervolgens gevraagd om tot die tijd terug te keren in het gebouw. 

  Editie 3
  Eind april konden de ondernemers terugkijken op een succesvolle eerste editie. Met 300 tot 500 bezoekers per avond, al vrij snel besloot de organisatie om - naast de vrijdag en zaterdag - ook op zondag de deuren te openen. Tijdens de komende editie is er op donderdag 6 oktober het openingsfeest, daarna is de Foodhall ieder weekend op vrijdag, zaterdag en zondag geopend. Op zondag 19 december voor het laatst. 

  Achter de schermen wordt ook al nagedacht over een derde editie, de zoektocht naar een locatie duurt voort. ,,Maar eerst gaan we de komende maanden iets moois neerzetten."