article
1.5380407
Woe 28 okt: Dat is mooi, denk ik in een split second en wrijf in mijn handen. Belastingkantoor Tilburg gaat dicht. Dat scheelt toeslagen, heffingen en ‎inhoudingen. Tilburg wordt nog eens een belastingparadijs. Het Monaco van de lage landen. De stad waar de dollars van Starbucks renderen!
Gastblog: 'Geen belastingen meer in Tilburg'
Woe 28 okt: Dat is mooi, denk ik in een split second en wrijf in mijn handen. Belastingkantoor Tilburg gaat dicht. Dat scheelt toeslagen, heffingen en ‎inhoudingen. Tilburg wordt nog eens een belastingparadijs. Het Monaco van de lage landen. De stad waar de dollars van Starbucks renderen!
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht/gastblog-geen-belastingen-meer-in-tilburg-1.5380407
2015-10-28T09:52:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.5380442.1446022233!image/image-5380442.png
Tilburg,Stadsgezicht Tilburg
Stadsgezicht
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht / Gastblog: 'Geen belastingen meer in Tilburg'

Gastblog: 'Geen belastingen meer in Tilburg'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  Woe 28 okt: Dat is mooi, denk ik in een split second en wrijf in mijn handen. Belastingkantoor Tilburg gaat dicht. Dat scheelt toeslagen, heffingen en ‎inhoudingen. Tilburg wordt nog eens een belastingparadijs. Het Monaco van de lage landen. De stad waar de dollars van Starbucks renderen! 
  Ik woon in Mumbai en Mumbai woont in mij!

  een gastblog van Ton Gimbrère

  Het plezier is maar van korte duur, want de volgende regel in het artikel zet mij met beide benen op de grond. Alleen de beambten van de Belastingdienst verhuizen naar Eindhoven, de blauwe brieven worden onverminderd bij de ingezetenen van Tilburg bezorgd. Het kantoor gaat organisaties als de Kamer van Koophandel en afdelingen van Fontys achterna en verplaatst de burelen naar de Lichtstad.

  En dat terwijl Tilburg strategisch toch echt de beste ligging heeft van de provincie. Gelegen in het hart van Brabant, tussen Breda, Eindhoven en Den Bosch. Maar ook halfweg tussen Vlissingen en Venlo, Parijs en Hamburg en Barcelona en Helsinki.

  Wanneer ik dit soort berichten lees, dan vind ik dat we in Tilburg sterk te kort worden gedaan. Tilburg verdient een veel dominantere positie in Zuid-Nederland. Als brugpieper had ik dat gevoel al, toen ik voor het eerst door mijn flitsende Ryam agenda bladerde.
  Op de afstandentabel van de KNAC ontbrak de zesde stad van het land. Onbeduidende plaatsen als Winterswijk, Middelburg en Zutphen werden wel vermeld.
  ‘Welke knakker vergeet onze stad Tilburg’, vroeg ik me toen al verongelijkt af.

  Dat gevoel is gebleven. Om het probleem aan te pakken kunnen we hoopvol naar de nieuwe citymarketeer en de voortvarende stadsbestuurders kijken. Maar de situatie achtervolgt ons al decennia en is daarmee vast niet opgelost.
  Er zijn gelukkig nog 200.000 andere ‎oplossingen voor handen.

  De inwoners van Tilburg kunnen bijdragen om de stad op de wereldkaart te zetten. Met passie en hartstocht verhalen vertellen over de herdgangen, het dwaalgebied, de Piushaven en de Spoorzone. Praten over Roy, Guus en Marc-Marie, die zich ook verknocht hebben aan onze stad.
  Sluit de stad in je hart, of zoals een gids in de grootste stad van India enthousiast over zijn stad zei: ‘Ik woon in Mumbai en Mumbai woont in mij!’

  Ambassadeur zijn van je stad….die belasting valt niet te ontduiken.

  Uit de Ryam agenda:
  ”geen afbeelding

  Ton Gimbrère blogt maandelijks over de stad, een overzicht van de verhalen is te vinden op zijn blog