article
1.6594853
Ma 31 okt: De techno-remix van Mariah Careys kerstkraker ‘All I Want For Christmas’ zal niet snoeihard op repeat uit de boxen van de Winterkermis-attracties schallen.
Geen Mariah Carey, wel vuurwerk op Winterkermis
Ma 31 okt: De techno-remix van Mariah Careys kerstkraker ‘All I Want For Christmas’ zal niet snoeihard op repeat uit de boxen van de Winterkermis-attracties schallen.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht/geen-mariah-carey-wel-vuurwerk-op-winterkermis-1.6594853
2016-10-31T15:43:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6503273.1475843066!image/image-6503273.jpg
Tilburg,Stadsgezicht Tilburg
Stadsgezicht
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht / Geen Mariah Carey, wel vuurwerk op Winterkermis

Geen Mariah Carey, wel vuurwerk op Winterkermis

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De winterkermis op de Heuvel, 1998. Archieffoto BeeldWerkt
  Ma 31 okt: De techno-remix van Mariah Careys kerstkraker ‘All I Want For Christmas’ zal niet snoeihard op repeat uit de boxen van de Winterkermis-attracties schallen.

  door Bas Vermeer

  „Alle muziek mag, behalve Mariah Carey”, grapt kermiswethouder Erik de Ridder. Dan serieus: „De muziek moet ondersteunend zijn aan de kermis, de sfeer ten goede komen."

  Lees: tijdens de 2,5 week durende kermis zal het centrum niet worden ondergedompeld in een bad van takkeherrie .

  „Bij muziek op de winterkermis moet je eerder denken aan kerstkoortjes die komen zingen", aldus De Ridder. "Dat is het nadeel als mensen het woord 'kermis' horen: ze denken meteen aan wegafsluitingen en herrie, maar zo wordt de Winterkermis niet. Het moet juist ingetogen zijn."

  Attracties
  De wethouder liet dat maandag weten tijdens de kick off van de winterkermis. Voor het eerst sinds de millenniumwisseling strijkt er weer een kermis in het centrum neer. Op de Heuvel, Heuvelstraat, het Pieter Vreedeplein, aan de Paleisring, het Piusplein en Oude Markt komen van 21 december tot 8 januari attracties te staan.

  Vuurwerk
  Er is goed nieuws en slecht nieuws aldus de wethouder. Zo staat er 'helaas' geen reuzenrad op de winterkermis. „We waren wel in gesprek met een partij, maar dat rad zit in het onderhoud.” Het goede nieuws dan: op de Heuvel wordt er tijdens de jaarwisseling een groots vuurwerkspektakel georganiseerd.

  In totaal komen er op de kermis circa 30 attracties te staan. Onder meer de kamelenrace, de katapult-attractie slingshot, trampolines en een schietkraam.